Erićeva ostaje u BTC Sitiju iz Ljubljane

Kako stvari stoje, a potvrdila je to i sama Jelena Erić, izvesno je da će i ove sezone da vozi za klub BTC Siti iz Ljubljane. Mlada Kraljevčanka koja je na Svetskom prvenstvu u Dohi zauzela odlično 24. mesto u klasi elita, nastavlja započet posao u Sloveniji kada je reč o klupskoj sceni.
– Ostajem u klubu BTC Siti u kome sam od prve sezone, dakle od 2015. godine. Ovo će da mi bude treća. Trenutno sam u laganoj fazi oporavka ali već početkom decembra počinjem ozbiljno da treniram, na baznim, a u januaru sledi ono najjače. Prva trka je već krajem februara i za to se spremam. Tu pre svega mislim na klasike u Holandiji i Belgiji, a voziću i trke u Italije – prenela je Erićeva, tokom jučerašnjeg treninga u rodnom Kraljevu.
Klub BTC Siti izuzetno je visoko kotiran u evropskim okvirima a imena u timu najbolja su potvrda rada i uspeha:
– Direktor i menadžer kluba je Goražd Penko, koji je bio biciklista, vozio je u reprezentaciji Jugoslavije zajedno sa mojim trenerom Radišom Čubrićem. U timu su Polona Batagelj, Eugenija Bujak, lider ekipe i jedna pod najboljih vozača iz Poljske, pobedila je na Svetskom kupu i bila je treća u generalnom na ovogodišnjem Tur De Fransu, potom i Hrvatica Mia Radotić, jedna od najboljih sprintera na svetu. Novo ime je Šveđanka Hana Nilson. Nisam najmlađa, biće i mlađih devojaka jer dolaze iz juniorskih timova BTC pošto je glavna ideja kluba da podržava razvoj domaćih takmičara. Ali u prvih šest koje voze, sigurno da sam u rangu mlađih vozača. Sve u svemu, jesam zadovoljna. Takav je ugovor da ću moći da vozim trke i za matični klub Metalac a svetke kupove i trke upravo za BTC – zadovoljno zvuči nova-stara uzdanica tima iz Ljubljane.
O planu priprema kaže:
– Ne znam za sad još uvek precizno da kažem o planovima. Postoje nagoveštaji za pripreme u Španiji od 10. januara. Tako da ću već od 2. ili 3. januara da budem uz ekipu – poručila je Jelena Erić.

jelena-ericeric-belgija