EP u Plumeleku (od14. do 18. septembra)

Stojnić i Ilić probijaju led

Šampionat Starog kontinenta u klasi drumaša počinje danas u gradu Plumelek i trajaće do 18. septembra. Selektor Radomir Pavlović i pomoćnik Marko Sudarić odabrali su kvintet koju predvodi jedina dama Jelena Erić. Erićeva će da vozi trku u klasi elite (seniorka), kolege Dušan Rajović i Stefan Stefanović voziće u kategoriji mlađih seniora a Veljko Stojnić i Ognjen Ilić juniorsku trku i hronometar. Upravo će pomenuti dvojac već danas na svoj prvi test:
­ -Već sam rekao da je realno da veljko Stojnić bude među deset na hronometru iako mu je ovo debitantska godina u juniorskoj kategoriji. Ove sezone dva puta je imao baš dobre rezultate na svetskim kupovima. I on i Ognjen Ilić voziće i hronometar i trku. Videćemo, ne bih da se bavim prognozama. I ostali, Rajović, Stefanović mogu dosta u mlađim seniorima a Erićeva je potvrdila da je u odličnoj formi cele takmičarske goidne. Dosta velikih trka je iza nje – ponovio je još jednom samo 24 časa pred početak EP selektor Pavlović.
Juniori će danas na prvu prepreku­hronometar u dužini 25 kilometara. U
trci na drumu voziće deonicu od 123 kilometara. Mlađi seniori će 17. septembra na pozornicu, a imaće pred sobom izazov dug 150 kilometara. Istopg dana vozi se i drumska trka u klasi ženska elita, dužina 110 kilometara.

ERIĆEVA PREDVODI ORLOVE
Selekcija Srbije koja će predstavljati našu zemlju na Šampionatu Starog
kontinenta u Plumeleku (Francuska) je u sastavu:
Jelena Erić (Metalac Kraljevo) – elita (drum)
Stefan Stefanović (Borac Čačak) – mlađi senior (drum)
Dušan Rajović (Metalac Kraljevo) – mlađi senior (drum)
Veljko Stojnić (S tim Sombor) – junior (hronometar i drum)
Ognjen Ilić (Partizan Beograd) – junior (hronometar i drum)

img_1480img_1483