Dušan Rajović sa Adrijom trenira u Izoli

Premijerna trka “Laguna Poreč”

Dušan Rajović, koji je ove sezone obukao majicu jakog slovenačkog kluba Adrije, i više je nego zadovoljan kako teku treninzi i preprema u novoj sredini.
Kraljevčanin koji je Svetskom prvenstvu u Dohi zauzeo sjajno 18. mesto, imao je sezonu za pamćenje. U novoj se nada da će niska odličnih rezultata da se nastavi. Takođe, ugovor sa prestižnim klubom iz „dežele“ dozvoljava Rajoviću da vozi i za matični klub Metalac iz Kraljeva kome je takođe doneo veliki broj trofeja na trkama u zemlji, ali i širom Evrope i Azije.
Rajovića je telefonski poziv zatekao baš na pripremama i to u prvom danu kako je doputovao sa timom Adrije na slovenačko primorje:
– Upravo smo stigli u Izolu – smejao se Rajović na konstataciju da imamo dobar tajming. – Ovde nas je desetorica, sedam Slovenaca, jedan Hrvat, jedan Italijan i ja. Dobro sve izgleda i zadovoljan sam.
Zvučite dobro, sve je spremno za prve trke?
– Prvi ciklus treninga odradili smo u Hrvatskoj, potom sam se vratio kući na dve nedelje za vreme praznika. I sada sam nastavio u istom ritmu. U Izoli smo do početka februara, a onda počinje taj takmičarski deo. Prva trka nas očekuje 19. februara, Laguna Poreč – kaže jedan od najmlađih u slovenačkom taboru:
– Jedino mlađi od mene je Žiga Horvat.
Kakvi su komentari trenera, ocene?
– Vidim da su i oni zadovoljni, kritike i ako postoje, dobronamerne su. Ali za sada ih nema. Držimo se programa, svi dobro rade što je u rok službi tog takmičarskog dela.
Od kraja februara trke će se nizati kao na traci?
– Upravo tako. Vozimo Trofej Umaga, potom dva Trofeja Poreč, a onda se selimo u komšiluk u Italiju na Kopa Bartoli – prenosi nova i velika uzdanica Adrije.
Bez obzira što mu je agenda popunjena, Rajović će možda početkom narednog meseca da skokne do Srbije, do rodnog Kraljeva, kako bi vreme proveo sa porodicom, video se sa klupskim kolegama iz Metalca i trenerom Radišom Čubrićem.

DRŽAVNO PRVENSTVO I LIGA SRBIJE U MAJICI METALCA
Baš kako je i ranije najavljivao u dogovoru sa svojim trenerima, Dušan Rajović će za svoj matični klub da vozi na trkama u Srbiji.
– Voziću Državno prvenstvo i Ligu Srbije. Stalno sam na vezi sa mojim trenerom Radišom Čubrićem. Tu je za svaku sugestiju kao i uvek – kaže Rajović.