Dušan Kalaba, vozač Partizana priprema se u Banjaluci

Tata Goran diktira tempo na drumu

Dosta dobra sezona na drumu je za njim. Za Dušana Kalabu, vozača beogradskog Partizana posebno je bio uspešan sam kraj takmičarske godine i etapne trke u Šangaju. Kalaba je 1996. godište, već drugu sezonu je u seniorskoj konkurenciji. Nada se da će ove godina niska rezultata da bude još bogatija…
O prethodnoj sezoni Kalaba je pričao realno:
– Imali smo dosta dobre pripreme, i u obimu i u vremenu. Prvo u Turskoj od mesec i po dana. Posle toga, vozili smo i test trke u Poreču, Istri, Umagu, Izoli…Prvi deo bio je težak više sa te zdravstvene strane. Imao sam alergije koje su me pratile od maja, i to me je dosta sputavalo. Osetio sam da ne mogu da pružim maksimum na trkama. Već tokom leta sve se stabilizovalo, a sam kraj takmičarske godine bio je odličan. Posle Svetskog prvenstva, bio sam u Kini gde sam i napravio najbolji rezultat na trci u Šangaju, Trka oko jezera Tajhu. Vozilo se sedam etapa, tri puta sam bio u deset, jednom četvrti i osmi – priseća se seniorski reprezentativac Srbije.
Živite na relaciji Beograd-Banjaluka, trenutno ste u Republici Srpskoj
gde i trenirate?
– Počeo sam već pripreme. Videćemo kako će sve da funkcioniše. U planu je da idemo u Bar, u toplije krajeve. Tu mislim na klub Partizan za koji vozim i kolege sa kojima treniram kada sam u Beogradu. Kada sam u Banjaluci, trenira me otac Goran. Ne štedi me ni malo – smeje se reprezentativac Srbije u drumskom biciklizmu.
Kada dolazite u Beograd, Srbiju?
– Iksreno, voleo bih da pre dolaska u Srbiju, vozim na trci u Istri, ali ne odlučujem ja o tome. A ono što je sigurno, to su jednodnevne UCI trke, kao i Trka Beograd-Banjaluka.
Forma?
– Malo je pala sada preko zime. Ali, biće taman kako treba za dalje – kaže ovaj uspešni drumaš, specijalista za sprinteve i vožnju u grupama na stazama koje su pune krivina i tehnički zahtevne.

IME I PREZIME: Dušan Kalaba
DATUM ROĐENjA: 25. maj 1996. u Beogradu
KLUB: Partizan
KLUPSKI USPESI: Balkanski prvak 2014. godine u Nišu.
REPREZENTACIJA: Trka u Rumuniji „Trka oko Bihora“, pobednik na dva prolazna cilja i u generalnom plasmanu majica za najaktivnijeg vozača. Podijum u Turskoj (Trka oko Mevlane), podijumi u Kini…