Drumaši na Državnom prvenstvu u Šidu i Beranovcu

Vikend, 25. i 26. maj rezervisani su za Državno prvenstvo za drumaše.
Prvog dana, vozi se hronometar u Šidu u organizaciji istoimenog kluba. Dan kasnije pod okriljem Biciklističkog saveza Srbije, najbolji u ovoj klasi i u svim uzrasnim kategorijama preseliće se u dobri stari Beranovac. Autodrom nadomak Kraljeva, namenjen baš u ove svrhe, tradicionalno je mesto na kome se voze Prvenstva i Kupovi Srbije… Učestvuju svi od poletaraca do seniora. Najmlađi voze 2,5 kilometara dok oni seniori i mlađi seniori (do 23) punih 30 kilometara.
Start je u nedelju u 11 časova.
­ -Dosta je zahtevna staza, kombinovana, teška ima i ravnicu i spust i uspon i krivine. Iz tog razloga smo i išli na to da skratimo deonice. Jer što zbog konfiguracije, ali i vremenskih uslova jer se svake godine vozi u ovo vreme, kada je po pravilu jako toplo i visoke su temperature za vožnju. Imamo dobru saradnju sa vojskom Srbije koja nam je i omogućila neometano održavanje trke, sa odgogovornim licima autodroma Beranovac, a u medicinskoj pratnji su ljudi iz zdravstvenog centra Studenica. Vodovod Kraljevo takođe je naša stalna podrška – rekao je selektor Radomir Pavlović.
I ove goidne kao i svih prethodnih očekuje se učešće nekoliko stotina
vozača?
­ -Biće ih preko 200 iz 35 klubova iz Srbije. Na kraju, osim proglašenja po troje najboljih u svim kategorijama i dodele pojedinačnih medalja, biće nagrađeni i najbolji u ekipnom plasmanu – pojasnio je Pavlović.

Biciklizam