Drumaš Marko Danilović o prošloj ali i novoj sezoni

Stasao za kapitena

Marko Danilović, 23-godišnji vozač Borca iz Čačka i srpskog nacionalnog
tima već predano radi za predstojeću sezonu. Brusi Danilović formu u Novom Sadu, gde živi i studira, i već sada kuje planove za 2017. godinu. Ako je suditi po prethodnoj, drugo mesto na „Trci kroz Srbiju“ (četvrtoj i najdužoj etapi), peto u generalnom plasmanu na trkama u Kini, ovaj senior biće pravi predvodnik drumaša, može se reći i kapiten.
– Ovu sezonu bih predstavio kao relativno uspešnu. Imam postolje, medalju na Trci kroz Srbiju, od međunarodnih rezultata, to peto mesto u Kini iako sam tokom te turneje držao visoko drugo mesto. Zadovoljan sam, ali mesta za napredak uvek ima – realan je u oceni Danilović, koji sa trenerom Nemanjom Vajsom, trenutno radi na bazi, teretana i kondicija.
Forma se polako tempira?
– Svake nedelje je sve bolja. Počeli smo pripreme za sledeću sezonu,
radimo te bazične, teretanu i sve ono što se može u ovakvim uslovima. Već početkom januaru trebalo bi da putujemo u toplije krajeve, ali još uvek ništa nije precizirano. A marta, eto ih i prve trke – najavilo je dete Borca iz Čačka kome je ovo osma godina u klubu
– Klub ne menjam, u Borcu radim sa trenerom Draganom Dostanićem. Postoji mogućnost da se upravo ove godine napravi jedan kontinentalni tim, ali o tome će se znati u naredne dve do tri nedelje. Možda ću i u tom dresu da vozim – zaključio je Marko Danilović, koji uporedo sa odličnim rezultatima u drumskom biciklizmu, ulaže i u obrazovanje, studira na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i to vrlo uspešno.

ONI SU PRAVA EKIPA

Danilović je pravi sportsmen, čovek i kolega, koji nije zaboravio da spomene ni ostale vozače, koje ceni i koji su takođe pokazali kvalitet:
– Stefan Stefanović iz Borca, do sada je bio i sigurno će i ostati jedan od stalnih vozača u reprezentaciji Srbije. Naravno, tu su i dva Dušana, Kalaba i Rajović, koji su pokazali na Svetskom prvenstvu da su odlični vozači. Takođe, od starijih vozača pored Stefana i mene biće i Nikola Kozomara i Nebojša Jovanović, koji će takođe da budu nosioci seniorskog programa. Očekujem da će ekipa da bude dobra i spremna…