Crnogorčeva otputovala u Rio

Koferi puni želja

Najbolja srpska biciklistkinja u MTB klasi (mauntin bajk) Jovana Crnogorac i selektor Nemanja Vajs krenuli su u subotu, 13. avgusta na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Bez mnogo pompe ali sa velikim željama, ovaj tandem prezentovaće našu zemlju na najvećoj planetarnoj smotri.
Jovana će osim svoje premijere, po prvi put u istoriji da predstavlja i Srbiju (od 1996. godine kada je na OI u Atlanti uvedena MTB klasa). A šta očekuje posle 36 trka koliko je vozila samo ove sezone, kao nikada do sada, Jovana je rekla:
­ -Veoma sam ponosna na to što sam izborila mesto u Riju kao prva takmičarka u mauntin bajku i to još devojka. Naporno sam radila. Nije slučajnost, bila sam peta na Svetskom prvenstvu za mlade. Vozila u dva meseca 36 trka. A što se tiče staze u Riju, tehnički je veoma zahtavna – komentarisala je Jovana. Selektor Nemanja Vajs, veruje u Jovanine domete. Rezultati su potvrda tvrdnji:
­ -Veoma mlad sport, 1990. godine je bilo prvo veliko, a u olimpijski program uvršćena je u Atlanti, šest godina kasnije. Jovana je u životnoj formi i to su pokazale pripreme na Jahorini i Kopaoniku. Ove sezone je bila treća na Svetskom kupu u Australiji i Americi, a u Nemačkoj i Belgiji peta i deseta. Ima dovoljno vremena da se prilagodi pre starta trke 20. avgusta u 17,30 po lokalnom vremenu – optimist je Vajs.

Jovana Crnogorac