Crnogorčeva naporno trenira na Jahorini

Reprezentivka Srbije u MTB Jovana Crnogorac, maksimalno se usresredila na ovaj ciklus priprema i brušenje forme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
Izbor je pao na Jahorinu, a kako trenira, Jovana je prenela:
­ -Odrađen je jedan i po blok treninga, gde je još uvek fokusiranost na bazičnoj izdržljivosti što podrazumeva dugačke treninge, velike kilometraže… Prva tri dana imala sam sjajno vreme, ali četvrti dan uhvatilo me je nevreme. Na 60 kolimetara od hotela, počeo je da pada grad, strašno je bilo hladno i morala sam da obustavim trening što je retkost. Ovog puta je bilo neizbežno – otkrila je olimpijka zgode i nezgode sa Jahorine.
Nastavak je rezervisan za poseban režim treninga?
­ -Ovde je raj za trening, i klasičan i of roud. Očekuje me još jedan ciklus dužine i onda krećem na specifične treninge kada će mi se priključiti i trener i radiću pod njegovim nadzorom. Moj dan je vrlo složen i organizovan. Ujutru se budim oko 7 časova, sledi jutarnje razgibavanje i doručak, glavni trening na biciklu u trajanju od dva do šest sati. Popodne je rezervisano za teretanu ili laganu šetnju – Zaključila je Jovana koja se u Beograd vraća 27. juna, a već početkom jula putuje u Češku (Nove Mesto) na Svetsko prvenstvo.

Jovana Crnogorac 1