BK “Trnava” ima svog bisera u drumskom i MTB biciklizmu

Admir Kolašinac niže uspehe

Kada kažete Kolašinac, logično da je prva asocijacija na atlestkog diva, bacača kugle, aktuelnog viceprvaka u dvorani Asmira Kolašinca. Ako je on ponos Sjenice, iz Raške oblasti ali iz Novog Pazara, stiže još jedan biser. I to na biciklu 16-godišnji Admir Kolašinac.
I baš kao i njegov stariji sportski uzor, Admin, kadetski reprezentativac Srbije u drumskom i planinskom biciklizmu i vozač BK Trnave već sada ima zavidne rezultate, a tek je najavio da dolaze njegovih pet minuta. Jer do seniorske majice ima još da vozi i vozi kilometre.
Za rad ovog momka iz Novog Pazara najveće zasluge ima deda ali i trener Bajram Kolašinac:
– Ovo mu druga godina kako je u kadetima. Prošle je pobedio u Ligi Srbije u planinskom biciklizmu. I na drumu je dobar, učestvovao je na najvećoj trci u Češkoj „Matuše“ gde je u svom godištu bio 14. a ukupno 61. na kraju petodnevne etape u jakoj konkurenciji od nekoliko stotina vozača iz cele Evrope – ponosno priča trener Bajram.
Admir se opredelio za obe klase?
– Da i neće nikako da odustane. Posvećen je maksimalno radu i treninzima i već imamo plan i program za ovu sezonu i za drum i za planinu. Sigurno da su mu najbitnije međunarodne trke. U prvom delu sezone voziće u Sloveniji, potom trku u Turskoj, sredinom godine ponovo nas čeka Matušek i onda pri kraju nazad u deželu. Tu, naravno, i Balkanski šampionat na kome ćemo da uzmemo učešće – istakao je trener.
Uz glavnu uzdanicu, trener Trnave istakao je još momaka koji su već pokazali i upisali rezultate, ali i one koji dolaze.
– Kadet, prošlogodišnji pobednik u mlađim kadetima u planinskom biciklizmu Nermin Ćatović. Nadam se da će i on da izbori mesto u reprezentaciji Srbije i da će da bude udarna igla srpskog biciklizma u toj kategoriji. Imamo još jednog mlađeg kadeta Amina Salkovića. Planiramo da i on izbori mesto u prva tri u planinskom – sa puno optimizma priča čovek koji drži dirigentsku palicu u klubu iz Novog Pazara.
Admir Kolašinac i ekipa uveliko treniraju na „debelom“ minusu po vrletima i spremaju se za Državno prvenstvo u ciklokrosu krajem januara, a Admir je odneo pobedu na trci za Kup Srbije u Kraljevu u ovoj klasi.

STIŽU I DAME
Predsednik kluba trnava Izo Gološ i treneri imaju želju da u timu imaju i neku devojku koja bi vozila jer dama za sada nema. Trener Bajram na to kaže:
– Postoje naznake da do kraja godine u klub dođu dve devojčice koje bi trenirale i koje su već dolazile na naše trke.