Biciklista Borca po drugi put najuspešniji sportista Čačka

Marko Danilović ponovo na prestolu

U izboru najboljih sportista grada Čačka za 2016. godinu, vozač Biciklističkog kluba Borac, Marko Danilović pobrao je najveći broj glasova i ubedljivo je pobedio. A sam klub dobio je posebno priznanje za 70 godina rada, a uručeno je predsedniku kluba dr Vladimiru Miloševiću.Svečanost je održana u sali Skupštine grada, a priznanje je žiriralo Udruženje novinara.
Daniloviću je ovo druga zvezdica, jer je pobedio i u izboru naj sportistu u 2014. godini. Prošle je titula pripala njegovom kolegi Stefanu Stefanoviću, takođe biciklisti Borca.
U istoriji izbora najboljih sportista, biciklisti Borca su do sada imali najviše uspeha, ovo im je četrnaesta kruna u riznici. Dragan Dostanić je proglašavan za najboljeg četiri puta, Mićo Brković šest puta (plus dva puta kao najbolji mladi sportista), Igor Pajović i Stefan Stefanović po jednom i sada Marko Danilović drugi put.
Priznanje je uručeno i bivšem članu BK Borac, Lazaru Filipoviću za rezultate koje je ostvario kao parasportista u triatlonu i plivanju.