Jelena Erić sumira utiske sa 28. izdanja Điro di Italije

Zadovoljna sam

Zavesa na pozornici 28. ženskog Điro di Italije je spuštena. Roze majicu kao najbolja u generalnom plasmanu i apsolutna vladarka obukla je Ana Van der Bregen iz Holandije, drugo mesto pripalo je Elisi Longi Bornjini, vozačici koja je s razlogom dobila ovacije na svom terenu, a treća je bila još jedna Holanđanka Anmiek Van Vluten..
Jelena Erić (21), odvezla je svih deset etapa na Điru bespoštedno, u poslednjoj je imala 127. vreme, zaostatak za vodećom 11 minuta i 16 sekundi. U generalnom je Kraljevčanka zauzela 111. poziciju (1:34,19)..
Ipak, uzdanica BTC Sitija iz Slovenije zadovoljna je učešćem, činjenicom da je odvezla svih deset etapa ali i da je ispunila zadatke:
– Poslednja je bila mnogo teška etapa, krugovi kroz grad Tore del Greko i za kraj uspon ka vulkanu, sa 4 do 5 kilometara sa mnogo strmim deonicama. Ne znam kako je organizatorima tako nešto palo na pamet – iskreno se smeje Erićeva.
Šta se sve dešavalo na samoj etapi?
– Od starta sam imala problema sa biciklom i radio stanicom i autom. Vozeći ove krugove u jednom trenutku upala mi je slušalica radija u točak i nastao je opšti haos.
Onda smo stajali da to zamenimo, jedva sam uhvatila grupu nazad a prosečna brzina je bila 40 na sat. Non stop je bilo akcija, išao je jedan beg nas 20, ali su nas uhvatili.
Sledeći beg je usledio ali na žalost, nije bio nikog iz ekipe. Na kraju sam pomogla devojkama pod brdo sam ih povukla napred, a u nastavku sam išla lagano da završim etapu – prenela je Jelena.
Zvučite zadovoljno?
– Meni je bilo bitno samo da završim svaku trku, a u generalnom plasmanu najvažnije je peto mesto ekipe BTC što je super stvar jer je ipak vozilo 24 tima na takmičenju. Bilo je i dobre vožnje ali i malih pehova na samoj stazi, recimo osmog dana, moja klupska koleginica Hana Nilson je izgubila točak, otpao joj je, onda sam joj ja dala, dok se sve sredilo… Zaista je bilo momenata za pamćenje – priznala je Jelena Erić, koja se vratila sa timom u Ljubljanu, ona i Nilsonova su ostale da odmaraju, a preostalih šest iz tima već su otputovale za Nemačku gde će da voze trku ovog vikenda.

SLEDEĆA STANICA – BELGIJA
Upitana da li putuje na trku u Englesku što je bio neki preliminarni dogovor, Jelena je pojasnila:
– Nema ni Nemačke, a neću ni putovati u London. Za nekih sedam do deset dana odlazim u Belgiju, voziću neke kriterijume što mi odgovara zbog priprema za Evropsko prvenstvo koje je u Herningu od 2. do 7. avgusta. Treba malo da doradim i usavršim stvari – otkrila je Jelena.