Điro di Italija – osmi dan

Jelena Erić 107.

Barinisi- Palinuro deonica od 141 kilometara bila je osmi ispit na 28. Điro Di Italiji. Ponovo su dominirale vozačice iz timova San Veb, Boels Dolmans, dok je slovenački BTC za koga vozi Srpkinja Jelena Erić uspeo da se domogne petog mesta u generalnom plasmanu pose ove etape.
Trijumf dva dana pred kraj celog izdanja Đira odnela je Holanđanka Lusinda Brend (Tim San Veb) – vreme 3:46,10, kao „srebrna“ je kroz cilj prošla Tatjana Ribačenko iz Ukrajine (Lensvorld) + 0:12, a kao treća Amerikanka Megan Garnijer (Boels Dolmans) – + 1:33.
Jelena Erić, jedna od najmlađih vozačica u slovenačkom BTC na ovoj trasi zauzela je 107. poziciju sa zaostatkom od 26 minuta i 23 sekunde za vodećom. Erićeva je u generalnom 116. (1:00,45) a 19. kao mlada vozačica (do 23 godine). Kako stvari stoje, ukupni dosadašnji poredak ni posle osam dana se nije promenio – vodeća trojka je Ana Van Der Bregen (Tim Sanveb) – 19:24,57, druga je Elisa Longo Bornjini (Vigl Haj) – + 1:03, treća Anmiek Van Vluten +1,39
– Ne mogu da kažem da je bila misija preživeti trku, ali recimo da je tako izgledala ova etapa. Logično, još uvek nas prate brda, a moramo i koleginice i ja da sačuvamo noge za poslednje dve, pogotovu završnu koja je ravna i ide nam na ruku. Tu možda i možemo nešto da uradimo. Bilo je dosta uzbuđenja na stazi, po grupama, međutim, kažem, treba sačuvati snagu za kraj i to je logika svih timova i glavnih vozača u istim. I dalje radimo za Nilson, Striker i Bujakovu, ali generalno, potrudićemo se za što bolji plasman i tima BTC na trci. Generalno, niko nije hteo da zapinje jer kažem, treba sačekati još dve vožnje – komentarisala je 21-godišnja Jelena Erić.
Juče je vožena deveta etapa 122 kilometara Palinuro –Polja.