Điro di Italija

SEDMA ETAPE ISERNIJA-BARONISI

Jelena Erić na 89. mestu

Điro Di Italija broji poslednje dane. Preostalo je još samo tri etape na jednoj od najprestižnijih trka u svetu, a tim BTC Siti, za koji vozi Jelena Erić, polako se „penje“ u generalnom plasmanu i trenutno je na sedmoj poziciji od 24 ekipe koliko vozi na Điru.
Sedma etapa „izbacila je“ u prvi plan tri vozačice koje nisu bile na podijumu. Prvo mesto na deonici Isernija-Baronisi pripalo je Špankinji Šejli Gutierez (Silans PS) – vreme 3:43,16, druga je bila Soraja Paladin iz Italije (Ale Ćipolini) a treća Poljakinja Evgeniji Bujak (BTC Siti) – obe su stigle u vremenu najbolje sedmog dana Điro Di Italije.
Srpska dama koja nosi dres slovenačkog tima BTC Siti Jelena Erić, stigla je kao 89. sa zaostatkom od 11 minuta i 55 sekundi za vodećim. Ipak, prema najavama iz štaba slovenačkog kluba, devojke su radile upravo za što bolji plasman Bujakove, odnosno Hane Nilson u generalnom koja i dalje čuva 16. poziciju.
U generalnom plasmanu apsolutno nema nikakvih promena, sa vrha gleda Holanđanka Ana Van Bregen (Boels Dolmans) – ukupno vreme 15:37,14, palicu kao druga drži Elisa Longo Bornjini (Vigl Haj) + 01,03, treća u karavanu je Anmiek Van Vluten iz Holandije (Orika Skot) +01,39. Jelena Erić je 117. zaostatak 35 minuta i 55 sekundi.
– I danas je bila još jedna u nizu teška i brdska etapa. Odradila sam svoj zadatak a to je da Evgeniju Bujak, provedemo dobro do cilja za što bolju poziciju jer ona nije tehnički doterana ali je jedna od najboljih vozačica u ekipi. Uglavnom pod brdom smo je dovodile do prve pozicije što je deo za nas sprintere, a za nju i njenu tehniku je da se ne gura, već da bezbedno priđe svojim vozačima, u ovom slučaju Ani Striker i meni.
Posle sam uhvatila neki ritam, prosto da budem u pristojnoj grupi. Očekuju me još dve zahtevne etape i samo jedna, da tako kažem, ravničarska i to poslednja na kojoj se nadam da možda i mogu u top deset ako ne, i u najboljih 20 bilo bi zadovoljavajuće – rekla je Jelena Erić, kojoj i vožnja Đira mnogo znači i za tempiranje forme za trke krajem jula odnosno Evropsko prvenstvo-drum u Herningu od 02. do 06. avguta.