MTB kup Srbije u Stražilovu

Tandem Kostićeva Mulić na najvišem postolju

Trka u MTB (planinskom) za Kup Srbije vozila se u Stražilovu, bila je otvorenog tipa i vozili su takmičari iz regiona, iz Crne Gore, BiH… Prvo mesto u konkurenciji elite (seniora) osvojio je gost iz Podgorice Damir Mulić. Drugo vreme na trci imao je Nikola Gvozdenović iz kragujevačkog Radničkog a treći je bio Nišlija Marko Stanimirović.
Kod dama, najbolja je bila iskusna Ivana Kostić, Stanimirovićeva kluspka koleginica iz Naisusa, drugo mesto pripalo je reprezentativki Srbije i i takmičarki Ciklomanije iz Kragujevca Jani Jolović, dok je treća štopericu zaustavila Maja Todorović iz novosadske Invikte.
Već po tradiciji kada su mlađe kategorije u pitanju, dominirale su vozačice Jednote iz Šide, umešala se tu i uvek dobra Vanja Milić iz Avalskog Sokola. Trnava iz Novog Pazara, već po tradiciji nanizala je uspehe, a Radnički iz Kragujevca može da se pohvali najboljim juniorom Kostovićem, kao i kadetima i mlađim kadetima Antićem i Vukajlovićem…
Oliver Štrbac, organizator trke zadovoljan je i učešćem velikog broja takmičara ali i pohvalama koje su stizale sa svih strana:
– Zadovoljni smo zato što se Stražilovo posle tri godine nalazi u kalendaru za Kup Srbije u organizaciji Biciklističkog kluba Stražilovo iz Sremskih Karlovaca. Želimo i da se zahvalimo svim sponzorima i sportskom savezu Sremskim Karlovaca koji su omogućili ovu trku. Staza je ove godine nešto izmenjena i prilagođena stazama evropskih i svetskih kupova. Skraćena je na 3600 metara po krugu, dinamičnija je, poseduje veštačke prepreke, puno promena ritma, i tehnički je veoma zahtevna. Sve to potvrdili su i takmičari posle trke koji su, verujem, otišli puni utisaka i sa željom da se i iduće godine nađu na istom mestu.

REZULTATI
Seniori: 1. Demir Mulić (MFR Podgorica), 2. Nikola Gvozdenović (Radnički Kragujevac), 3.Marko Stanimirović (Naisus Niš)
mlađi seniori (do 23): 1. Nikola Gvozdenović (Radnički Kragujevac), 2. Danijel Karatović (Naisus Niš), 3. Milan Lazić (Ris Sajkling Novi Sad)
juniori: 1. Dušan Kostović (Radnički Kragujevac), 2. Samed Ibrahimović (Novi Pazar), 3. Matija Marijan (Progresiv Beograd)
kadeti: 1. Admir Kolašinac (Trnava), 2. Lazar Antić (Radnički Kragujevac), 3. Nikola Praštalo (Ciklomanija Kragujevac)
mlađi kadeti:1. Milan Vukajlović (Radnički Kragujevac), 2. Nikola Đokić (Jednota Šid), 3. Uroš Jojkić (Vojvodina Novi Sad)
poletarci: 1. Miloš Živković (Jednota Šid), 2. Janko Tancik (Jednota Šid) 3. Dimitrije Dakić (Vojvodina Novi Sad)
hobi sport: 1. Damir Kovčić (Ris Sajkling Novi Sad), 2. Dušan Kulić (Bajk M Pirot), 3. Damir Simović (Fanatik Novi Sad)
seniorke: 1.Ivana Kostić (Naisus Niš), 2. Jana Jolović (Ciklomanija Kragujevac), 3. Maja Todorović (Invikta Bajk Novi Sad)
masters: 1. Župan Edurad (Invikta bajk Novi Sad), 2. Ivan Pantelić (Bela Stena Kruševac), 3. Milan Mijatović (Policajac)
juniorke: 1. Emilija Đačanin, 2. Jovana Jovanović, 3. Marina Jurišić (sve tri Jednota Šid)
kadetkinje: 1. Marija Tancik, 2. Bojana Jovanović, 3. Bojana Radovanović (sve tri Jednota Šid )
mlađe kadetkinje: 1. Vanja Milić (Avalski Soko), 2. Sara Janković (Radnički Kragujevac), 3. Marija Jolović (Ciklomanija Kragujevac)..