Vozači Borca iz Čačka nižu uspehe na Kupovima Srbije

Beograd i Šid dobri za podijume

Na Kupu Srbije u biciklizmu u Šidu prvo mesto osvojio Goran Antonijević i seniorska ekipa Borca, a u Beogradu drugi je bio Marko Danilović i seniorska ekipa.
– Proteklog vikenda održane su dve trke za Kup Srbije. U Beogradu na stazi od 111 kilometara posle 20. se odvojila vodeća grupa od četiri takmičara u kojoj su bili Marko Danilović i Stefan Stefanović. Posle Kosmaja od grupe je otpao takmičar iz Kraljeva tako da je vodeća trojka složno došla pod Avalu. Na usponu Stefan Stefanović nije mogao da prati vodeći dvojac, tako da je sprint odlučivao pobednika. Za debljinu gume prvo mesto osvojio je Nebojša Jovanović iz OBK Beograd ispred Marka Danilovića, dok je Stefan Stefanović stigao treći. Goran Antonijević imao je stomačnih problema, što je uzrokovalo da ima nešto lošiji plasman i osvoji šesnaesto mesto. Ekipno prvi je bio OBK, drugi Borac i treći Partizan – sumira zadovoljno Dragan Dostanić iz BK Borac.
U nedelju na trci za Kup Srbije u Šidu, ponovo su Čačani bili na nivou:
– Na ovoj trci učestvovale su sve uzrasne kategorije. Najbolji među poletarcima iz našeg tima bio je Boško Veličić koji je osvojio četvrto mesto. Kadeti su vozili 12 krugova, Borac je bio oslabljen, jer na trci nisu vozili Veljko Vučićević i Bogdan Milošević zbog nastupa za kadetsku reprezentaciju Srbije na trci u Bugarskoj. U takvoj situaciji Dimitrije Jeremić osvojio je treće mesto, ali ekipa nije imala svoj plasman.
Seniori su vozili 25 krugova . Ovaj put naš vozač Goran Antonijević bio je brži od Nebojše Jovanovića za debljinu gume, tako da mu se revanširao za subotnju trku – kaže Dostanić.a klupskih, nacionalnih selekcija regionalnih ali i mešovitih timova.
Ujedno, za sve beogradske klubove trka na Ušću biće i Prvenstvo Beograda u kategoriji kadeta i mlađih kadeta i u muškoj i u ženskoj konkurenciiji.