Uspeh Srpkinje na pretposlednjoj etapi MTB trke u Belgiji

Jovana Crnogorac prva u generalnom na Čelendžu 2017

Jovana Crnogorac (25), pobedila je u drugoj etapi na MTB trci „Belgija Čelendž 2017“ a samim tim i preuzela je broj 1 i plavu majicu u generalnom plasmanu! Posle prvog dana i osvojenog trećeg mesta, na jučerašnjoj trci, Jovana je pokazala i zrelost i odličnu formu te je epilog bio logičan.
Kroz cilj je Srpkinja prošla zu vremenu 5:02,33, drugoplasirana je bila Alis Piro – vreme 5:28,32 dok se podijuma domogla i Stefani Dolf – vreme 5:29,31.
Koliko je Crnogorčeva bila dominantna godvori podatak da je maltene sve vreme vozila u grupi sa muškom elitrom i da je za sobom ostavila konkurentkinje sa prednošću od blizu pola sata.
U komentaru trke, prvom mestu u pretposlednjoj etapi i prvom u generalnom, Jovanin trener Nemanja Vajs je rekao:
– Jovana je obukla je plavu majicu što je sjajno. Vodeća je u generalnom i pobedila je etapu. Ima oko osam minuta prednosti u generalnom u odnosu na drugoplasiranu. Idemo do kraja i na pobedu – jasna je poruka Vajsa pred poslednju etapu.

A kako je vozila Jovana?
– Dobro se osećala. Prvi put kada sam je video na delu staze posle 30
minuta izgledala je odlično i vozila je sa muškom elitom. Na polovini trke je već imala plavu majicu, lidera i u generalnom. Na trećoj zoni razlika za drugolasiranom je bila veća od 10 minuta – zaključio je Vajs.
Pred Jovanom Crnogorac sutra je etapa u kojoj vozi dva kruga od po 36 kilometara sa oko 1270 metara penjanja.