Spustaši sve bliže vrhu Balkana

Naše reprezentativce su samo sekunde delile od medalje na Balkanskom DH šampionatu u disciplini spust!

Rezultat koji je postignit u izuzetno jakoj konkurenciji, na tehnički veoma zahtevnoj stazi, je veliko ohrabrenje za sve naše bicikliste i selektore, trenere, rukovodstvo BSS, da istraju u naporima jer su evidentno na pravom putu.

Na rezultatu su nam čestitali i svi rivali, ali i veliki sportski prijatelji iz Balkanske biciklističke unije (BCU) jer ovo je povratak Srbije na takmičenja u ovpj disciplini posle duge pauze.


U juniorskoj kategoriji je učestvovalo 33 takmičara. Prva tri mesta su pripala domaćinu Rumunima. koji veoma mnogo ulažu u DH disvciplinu spust.

Četvrto mesto zauzeo je srpski reprezentativac Dušan Blešić sa dve sekunde zaostatka za trećeplasiranim Rumunom.

Utisak da se dobro radi sa ovim mladićima upotpunio je Petar Gužvica, inače državni prvak, osvajanjem petog mesta. Stefan Berić je na kraju bio 25.

U seniorskoj kategoriji učestvovalo je 20 takmičara. Jovan Blešić zauzeo je 11. poziciju, Vladimir Milišić je bio 16. a Bojan Manojlović, uz defekt, je zauzeo 18 mesto.

S obzirom da smo tek vratili DH disciplinu u Srbiju posle mnogo godina osustva, rezultati su više nego dobri.Čestitam kompletnom timu na rezultatima, zalaganju i sportskom ponašanju. Mogu da kažem da je sada pred nama obaveza da pomognemo ovim mladim i talentovanim takmičarima. Moramo da ih podržimo u razvoju, da im omogućimo učešće na što više takmičenja. Jasno je da moramo i da izgradimo što više novih, zahtevnih, atraktivnih staza. Pred njima je sjajna budućnost. Bravo momci – čestitao je predsednik BS Srbije Dušan Gojić našim takmičarima na Balkanijadi u Rumuniji.


Sledeća destinacija naših neustrašivih spustaša je Sarajevo DH koje je na programu 15. septembra.