Jelena Erić 66.

Pariz, 4. avgust 2024 – Najboolja biciklistkinja Srbije, uzdanica čuvene španske profi ekipe Movistar, Jelena Erić, zauzela je 66. mesto u drumskoj trci dama na Olimpijskim igrama u Parizu.

Naša reprezentativka je startovala dobro, kontrolislala je vrh pelotona, nekoliko puta je i “proveravala” rivalke, koje su na svaki njen skok odmah reagovale, što je bio znak da je, sa razlogom veoma respektuju.

Očekivali smo da će u trenucima raspleta naša takmičatka biti u prvoj grupi koja grabi ka cilju, ali tehnički problem u odsutnim momentima razvejao je sve nade.

Ipak, čestitke idu na račun prve dame srpskog biciklizma za sve pokazano u maratonskpj trci dugoj 157 kilometara, a povrh svega na tome što nije psihički posustala posle peha nego je hrabro, nastavila ka cilju, stigavši kao 66. u konkurenciji 93 takmičatke.

Zlatnu medalju je osvojila Amerikanka Kristen Folkner.

Evo i kompletnih rezultata

Uoči starta

Pariz, 3.avgust 2024.-

Šampionka Srbije Jelena Erić će na dresu imati broj 75 a na megdanu najbolje biciklistkinje sveta.

Trka će biti iscrpljujuća.Vozi se 157 kilometara, a na stazi će biti 90 najboljih biciklistkinja na svetu. Sve ih poznajem.Bila sam sa svima na trkama. Ne plašim se ni malo. Dobro sam se pripremala a imam ogroman motiv da pokažem koliko vredim, ko sam i odakle dolazim – kaže Jelena Erić.

Jelena Erić, privatna arhiva Instagram

Uz selektora reprezentacije Srbije Miloša Miladinovića u Parizu će uz Jelenu biti i legendarni ss iz Kraljeva, koji je i trener Jelene Erić Radiša Čubrić.

Radiša Čubrić, Jelena Erić i Miloš Miladinović

Mi Čubriči smo učestvovali na tri OlimpijadeOtac Radoš, brat Rajko i ja. U Minhenu, Seulu i Barseloni.I Jelena je iz naše familiji , s ponosom priča Radiša Čubrič.

STARTNA LISTA

Start trke je u 14,00 časova.