Spektakl na Terazijama – Beogradski pobednik

Trofej Beograda u biciklizmu – Beogradski pobednik, Međunarodna biciklistička trka razgalila je srca svih ljubitelja sporta, biciklizma, nadmetanjem kadeta (uzrast do 15 i 17 godina) u obe konkurencije, devojčica i dečaka raskošnog talenta i ogromne želje da pokažu da nisu slučajno nade elitnog sporta na dva točka.

Druga poluetapa, posle prve u jutarnjim satima, teškog, tehnički veoma zahtevnog uspona na Avalu, vožena je u samom centru Beograda, na Terazijama.

Start etape na Terazijama

Dan koji su dugi niz godina, čekali srpski biciklisti, da i oni, poput mnogih generacija pre njih, projezde ulicama srpske prestonice.

– Dočekasmo i ovaj dan.Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna, ponosna, koliko sam zahvalna svima u Gradu Beogradu koji su nam ovo omogućili, gradonačelniku Aleksandru Šapiću, njegovim saradnicima, svima iz Sekretarijata za sport grada Beograda, Beograđanima koji su nas toplo dočekali i pozdravili i naravno ovoj divnoj deci koja su odabrala biciklizam – birala je reči, presrećna predsednica Biciklističkig saveza Beograda Jelena Lončarević koja nije propustila da se zahvali i predsedniku BS Srbije Dušanu Gojiću i njegovim saradnicima na velikoj podršci.

Start i cilj na Terazijama, ispred hotela Moskva, gde je osnovan i Srpski Olimpijski komitet, privukao je i brojne gledaoce, među kojima smo videli i puno nekadašnjih biciklističkih asova, sportskih radnika.

Vožen je kriterujum, 15 krugova, pod budnim okom direktora trke Petra Rokvića.

Cilj etape na Terazijama

-Juče je vožena prva etapa na Ušću, danas Avala i Terazije i sutra trećom etapom ćemo završiti ovu trku koja vraća veru u srpski biciklizam. Koja pokazuje ne samo da imamo mlade talentovane vozače već i da se u klubovima širom Srbije dobro radi, da imamo mlade, stručne kadrove. A i da su stasali organizatori kadri da nam prirede ovakav spektakl u srcu Beograda – rekao je direktor trke Rokvić.

Nagrade najuspešnijima u prvoj poluetapi do vrha Avale i drugoj na Terazijama uručili su predsednica BS Beograda Jelena Lončarević i predsednik BSS Dušan Gojić.

REZULTATI

Rezultati 3. etape

Druga etapa, 2a Avala

Druga etapa, 2b Terazije

Prava etapa