DRUGA ETAPA 16. TRKE BEOGRAD-BANJALUKA

Pobednik druge etape 16. Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banjaluka koja je vožena danas od Obrenovca do Bijeljine je italijanski vozač Filipo Fortin iz ekipe Maloja pušbajkers.
On je slavio u sprinterskoj završnici na ulicama Bijeljine posle 122 kilometra, koje je savladao za 2:21,22 časova, vozeći prosečnom brzinom od 51,780 kilometara na čas.
Drugo mesto osvojio je Marseli Boguslavski, Poljak koji vozi za ekipu HRE, a treći Bartoš Rudik, Poljak, član Santik tima.
Najbolji naš vozač je Dušan Kalaba, član reprezentacije Srbije, koji je na cilj stigao 11. u vremenu pobednika, ali Kalaba je pobedio na brdskom cilju u Debrcu pa je poneo PLAVU MAJICU.
U generalnom plasmanu došlo je do promene pa sada vodi Fortin ispred Poljaka Alana Benašeka sa dve sekunde prednosti.

Najbolje plasirani srpski vozač u generalnom plasmanu je Steva Klisurić, koji vozi za hrvatski Kamen iz Pazina, na 56. mestu sa zaostatkom od 20 sekundi. Najbolje plasirani naš reprezentativac je Dušan Kalaba na 60. mestu sa 23 sekunde zaostatka.



REPREZENTACIJA SRBIJE NA TRCI BEOGRAD – BANJALUKA

Selektor seniorske reprezentacije Srbije u biciklizmu, Miloš Miladinović saopštio je spisak vozača koji će braniti boje Srbije na pšredstoojećoj međunarodnoj biciklističkoj trci „Beograd-Banjaluka (Srbija, Republika Srpska) koja se vozi od 13. do 17. aprila sa startom U Beogradu.
Na spisku selektora seniorske reprezentacije Miloša Miladinovića su sledeći vozači: Đorđe Đurić (Philippe Wagner, Francuska), Dušan Kalaba (Invikta bike, Novi Sad), Ognjen Ilić (Borac, Čačak), Marko Stanković )OBK Beograd, Beograd), Mihajlo Bolić (Lotus team),Igor Nadoveza (Lotus team), Aleksandar Bukvić (Hajduk).
Pored selektora Miloša Milovanovića u sastavu naše reprezentacije su i Marko Vasić, mehaničar i Tadija Vučković , maser.

Danas se vozi treća etapa od Bijeljine do Vlasenice duga 123 kilometra. Start je u 11,00 časova.