MTB SELEKCIJA NA TRCI “IZGUBLJENA OVCA” U GROŽNJANU

Jovana do 6. mesta, Roman na 18. poziciji

Jovana Crnogorac i Aleksandar Roman vozili su MTB trku C1 kategorije “Izgubljena ovca” u hrvatskom Grožnjanu. Crnogorčeva je zauzela 6. poziciju u vremenu 1:40:15. Pobednica ženske trke je Italijanka Vesela Liluće- vreme 1:33:12.
Aleksandar Roman trku je završio sa dva kruga zaostatka. Na tron se popeo Martin Haring iz slovačkog nacionalnig tima – vreme 1:33:54.
Izuzetno teški uslovi za vožnju, doneli su ovakav epilog, ali Crnogorčeva je svakako osvojila još 18 bodova za UCI rang listu.
Nemanja Vajs, selektor i član programske komisije za MTB seniori, ocenio je trku:
– Jovana je osvojila šeato mesto i 18 bodova. Jovana je vodila trku ispred Italijanke. Celu noć je padala jaka kiša i skroz natopila stazu. Na sredini prvog kruga kiša je prestala da pada i sinulo je sunce sto je učinilo gotovo nemoguće uslove jer se blato lepilo za bicikl i nije moglo ni da se gura. Bicikli su bili preko 30 kilograma teški – počinje priču Vajs.
Istakao je jednu zanimljivost sa staze:
– Jovana je više nosila nego vozila bicikl i na kraju ušla u cilj kao 6. Elektronski menjač je prestao da radi i nije imala zadnji menjač uopšte. Hendikep trka. Idemo dalje. Za sedam dana je svetsko prvenstvo. Roman je takodje imao ogromne probleme sa blatom, lanac nije mogao da se okreće i zupčanici su bili puni blata i trave. Svaka čast da su uopšte i završili trku