DRUGI MTB MARATON „SUVA EKSTREMNI IZAZOV“

Najbolji Antonovska i Mitić

Drugi u nizu, MTB maraton „Suva Ekstremni izazov“ održao se u Niškoj Banji a pobednici u velikom maratonu su Aneta Antonovska u ženskoj odnosno Marjan Mitić kod seniora. Takmičarka tima Oksižen iz Skoplja stazu od 55 kilometara vozila je u vremenu 5:06:17 dok je pobednik, vozač Naisusa iz Niša štopericu zaustavio na 4:12:36.
Veliko interesovanje vladalo je i za mali maraton u muškoj konkurenciji u kome je trijumf pripao Aleku Bonevu iz ekipe Orlovac (Crna Trava). Kod dama je bila samo jedna učesnica Andrea Budimovska iz skopskog Enerdžija…
I ove godine, Organizator je bio BK Naisus uz podršku grada Niša i Niške Banje
– Organizacija jeste bila odlična što su potvrdili i gosti-takmičari. To se najviše odnosilo na stazu i to velikog maratona koja je bila pravi izazov i za najbolje takmičare. Na žalost, nije bilo devojaka iz Srbije, što verujem da neće da bude praksa za naredne godine. Staza je bila teška i tehnički, dosta dinamična, non stop su bili usponi ali i spustovi. Posebnu draž dala su poslednja dva kilometra i ulazak na cilj kada se vozilo po serpentinama i stenama. Inače taj deo staze je nekoliko godina unazad bio i staza za naše državno prvenstvo u planinskom (MTB) biciklizmu – rekla je Ivana Kostić, organizator „Suva ekstremnog izazova“.
Kakvi su utisci vozača, šta su rekli za naredne „Suva izazove“
– Dolaze ponovo, to je sigurno. Radujemo se zbog toga i mnogo nam znači jer su prepoznali i težinu ali i vrednost same trke – zaključila je Kostićeva.

REZULTATI
Veliki maraton (55 kilometara), muškarci: 1. Marjan Mitić (BK Naisus 018) 4:12:36, 2. Aleksandar Gjurovik (Oksižen Skoplje) 4:20:14, 3. Marko Stanimirović (BK Naisus 018) 4:25:02, žene: 1. Aneta Antonovska (Oskižen Skoplje) 5:06:17, 2. Katerina Nikolovska (Oskižen Skoplje) 5:16:17, 3. Andrijana Anastasovska (Oskižen) 6:20:15, mali maraton (25 kilometara), muškarci: 1. Alek Bonev (Orlovac Crna Trava) 1:49:19, 2. Aleksandar Džunov (Bajk M Pirot) 1:58:11, 3. Miloš Jovanović (Bajk M Pirot) 2:05:08, mali maraton (žene): 1. Andrea Budimovska (Enerdži Skoplje) 2:53:38