USPEH SRBINA POSLEDNJEG DANA TURNEJE U KINI

Rajovicu lepo stoji zeleno

Poslednja etapa u Kini, Trka oko jezera Kingai, bila je u znaku Adrije i srpskog vozaca Dusana Rajovica. Rajovic je osvojio zelenu majicu, za najboljeg sprintera a trku je zavrsio kao osmoplasirani – vreme 2:08:17 bas kao i trojica vozaca koja su se popela na podijum, pobednik Kaden Gruvs (Micelton Bajk), drugoplasiran Lukas Kartstensen (Bajk Ejd) i treceplasirani Kameron Skot (Australijska biciklisticka akademija).
Ekipa Adrije Mobil, za koju Dusan vozi zavrsila je na drugom mestu u generalnom plasmanu – vreme +15:48 u odnosu na tim Mancana Postobon koji je uzeo tron (vreme 126:55:34)…
Posle trinaest iscrpljujucih etapa, Dusan Rajovic je dao ocenu:
– Ovaj poslednji dan bio je poseban za mene. Od starta ovih trka oko jezera Kingaj vrteo sam izmedju 5. i 10. mesta. Vozio sam za tim i iskusnije kolege i znao sam da moram da sacekam da ce doci i moja etapa. I evo, zaokruzio sam je na najlepsi nacin, osvajanjem zelene majice. Veliko hvala mojoj ekipi koja je verovala da mogu, koja mi je pomogla i pruzila podrsku da se sto pre oporavim od povrede lakta i vratim na stazu i punom sjaju. Varacamo se u bazu u Sloveniju, a vec narednog vikenda vozimo Tur u Ceskoj – srecan je bio 20-godidnji Rajovic.