MTB PRVENSTVO SRBIJE U OLIMPIJSKOM KROS KANTRI 

Crnogorčeva i Roman pobednici u seniorskoj konkurenciji

Prvenstvo Srbije u planinskom biciklizmu u disciplini olimpijksi kros kantri zavrsen je u znaku Aleksandra Romana i Jovane Crnogorac- pobednika u elit kategoriji. Roman, vozac Partizana trku je zavrsio u vremenu 1:37:03. Za sobom je ostavio drugoplasiranog Ivana Jovanovica iz kraljeva kog Metalca – vreme 1:43:15, dok je trece mesto osvojio Aleksandrov klupski kolega Andrej Galovic (1:46:05). Drugo mesto u elit kategoriji seniorki pripalo je Teodori Popovic Savic (CNN Metalac Kraljevo), trece Ivani Kostic (Naisus Nis).
Roman je potvrdio klasu i u kategoriji mladjih seniora (do 23 godine) gde je takodje bio prvoplasirani, drugi je bio Andrej Galovic, treci Nikola Gvozdenovic iz kragujevackog Radnickog – vreme 1:50:36..
Na Prvenstvu u Ribarskoj banji vozile su i sve mladje kategorije od mladjih poletaraca do juniora na kruznoj stazi (3850 metara).
Osim pojedinacnih nagrada koje su darivali organizatori Specijalna bolnica Ribarska banja, KPS Bela stena i Biciklisticki savez Srbije, proglasene su i najbolje ekipe. Kod seniorki, pehar je pripao timu Orlovac iz Crne Trave, kod seniora Partizanu…