USPEH SRBIJE I OSAM MEDALJA NA MTB BALKANSKOM SAMPIONATU 

Dosli-videli- POKORILI

Selekcija Srbije u MTB (planinskom) biciklizmu u najlepsem izdanju predstavila se u Rumuniji. Na Balkanskom sampionatu, Orlovi su osvojili cak osam odlicja. Aleksandar Roman zlatni na Balkanu u konkurenciji mladjih seniora i drugi u apsolutnoj elit klasi (vreme 1:41:46), Teodora Savic Popovic srebrna (1:51:51), Ivana Kostic takodje u klasi elit bronza (1:55:15)..
Dve juniorke Emilija Djacanin i Jovana Radovanovic stigle su do medalja, Emilija do srebra, Jovana je prigrlila bronzu.. Zablistale su i kadetkinje, Marija Tancik vozila je do srebra, Sara Jankovic bronzom je stavila tacku na uspesan nastup Srbije.
Od preostalih vozaca, Jana Jolovic je bila sedma u klasi elit, dok su kadeti Nermin Catovic (sedmo mesto), Jovan Divnic (10) i Lazar Antic (15), bili korektni…
Nemanja Vajs, selektor i clan programske komisije za MTB zajedno sa trenerom Slobodanom Radovanovicem uradili su veliki posao:
– Uspesna Balkanijada! Roman je odvezao najbolju trku sezone, svaka cast za njega i trenera. Najbolji kada je najvaznije. Kadetkinje Marija i Sara su bila borbene i hrabre i osvojile srebro i bronzu pored ogromne treme pred start. Bile su fantasticne.
Jovana i Emilija su bile super, hrabro su startovale i osvetlale su obraz Jednote i Srbije. Srebro i bronza lep rezultat i vetar u ledja za sledece godine. Teodora je bila odlicna, Ivana takodje. Iza sebe su ostavile su takmicarke iz Svajcarske i Slovacke koje nisu bodovane za Balkanski sampionat ali su bile u okviru UCI trke. Roman je osvojio 20 bodova kao i Teodora a Ivana 15 – i dahu je pricao Vajs.
Mladje kategorije bile su dobre, mogle su i vise:
– U kadetima imamo velikog potencijala fali rad i posvecenost i nesto opreme i bicikala.
Sledeca godina mora biti bolja jer Divnic, Catovic i Antic prelaze u juniore i svakako da cemo ozbiljno raditi na tome – zakljucio je Nemanja Vajs, uz posebnu zahvalnost Slobodanu Radovanovicu, koji je uz njega vodio ovu selekciju.

SNAGA IZ CRNE TRAVE
Odmah sa UCI trke u Crnoj Travi, selekcija je nastavila sa radom u ovom gradu:
– Pripreme u Crnoj Travi su bile pun pogodak. Imali smo vremena da radimo, da se pripremimo i bolje upoznamo sto je kljuc za dobro funkcionisanje ekipe. Atmosfera je bila sjajna, red rad disciplina – reci su Vajsa.