JELENA ERIC SE OSMOM ETAPOM OPROSTILA OD OVOGODISNJEG “DJIRA”

Bolovi jaci od zelje

Stegla je zube posle sedme etape i teskog pada i odvezla i celu osmu San Djordjo-Bregance.. I kroz cilj prosla kao 103… Jelena Eric, najmladja u majici Silensa je upravo posle ovog dana na zenskoj “Trci oko Italije” zajedno sa strucnim stabom odlucila da stavi tacku na ucesce.
Kao i uvek javila se Ericeva, ne bas srecna, ali je usledilo objasnjenje:
– Nisam bila dobro. Mislila sam da cu mozda i moci do kraja, ali da samo vozim, pomazem.. Nisam srecna. Dogovor je na kraju bio da dve poslednje etape na Djiro Rosa ne vozim. Tako da je za mene ovo izdanje trke zavrseno – potvrdila je 22-godisnja Kraljevcanka na dan devete etape.
Ocekivanja ekipe Silens i nje same na osmoj etapi bile su drugacije od epiloga:
– Bilo je lose za nas. To nam je bila poslednja sansa, dan da pobedimo. Malo su nas nesto ostale vozacice izigrale, ove sto su se spojile u prvoj grupi, sa Djordjom Bronzini pre svega. Dogovor je bio da ona prati tocak od Marijane Vos ali nije uspela i onda je u beg otislo njih tri. Niko vise nije mogao da ih uhvati.  Na pet, sest kilometara do cilja bilo je strmo brdo, i tu se zavrsila trka. Znali smo da ce Vos da proba do trijumfa posto nije dobra u generalnom. A i ove sezone mnogo je jaka. Sada je u formi, pokazala je na proslim etapama, tako da je bilo agresivno od starta. Grupa je pukla na 30. kilometru, ali je moja klupska koleginica Sejla Gutierez odmah napala na prvom brdu ali je pukla grupa skroz. Marta Taljafero i ja smo ostale pozadi – pricala je Jelena.
Bolovi su Vas pratili sve vreme?
– Da. Niti je kukanje niti alibi, mogla sam samo da pomognem za poziciju pred brdo.
Vasa ocena svega?
– Deveta etapa je svima prakticno bio dan odmora, trebalo je samo sici do brda. Nema mnogo filosofije, deonica je takva upravo sa dugim brdom i za vozace koji voze generalni.. Suma sumarum svega, malo je falilo, ali kao ekipa mozda nismo imali te vozace barem ne za kraj. Ja sam povredjena nisam brdas, Marta Taljafero takodje..Stivens je otisla kuci jer vuce povredu jos od trka u Australiji. U startu smo bile sa jednom manje od drugih ekipa, a onda kako su etape odmicale sa maltene tri vozacice manje u odnosu na konkurentkinje. A to se na ovakvim trkama odmah kaznjava – zakljucila je Jelena Eric, koja ce mozda da vozi trku La Kors, 17. jula posle cega joj sledi oporavak u Spaniji.