DRZAVNI SAMPIONAT U KLASI DRUMASA STARTUJE SUTRA U ERDEVIKU VOZNJOM HRONOMETRA

Bespostedna borba za krunu
Prvenstvo Srbije startuje danas i to voznjom hronometra u Erdeviku, dok ce u nedelju, 24. juna najbolji vozaci na drum. I ove godine, vec tradicionalno, borba za bodove je na autodromu Beranovac kraj Kraljeva.
Organizatori Biciklisticki savez Srbije i BK Sid vec su spremni za taj prvi dan i voznju hronometra. Start je u centru Erdevika, a vozice sve kategorije od onih najmladjih poletaraca u obe konkurencije sve do elit kategorije a tu su i mastersi. Vozi se od 2,5 kilometara do 30 kilometara, a najbolja trojka koja se bude popela na podijum, dobice medalje i nagrade od organizatora.
Dva dana kasnije u nedelju, startovace i drumska trka na autodromu u Beranovcu. Ucesce su uzele sve kategorije, vozi se na kruznoj deonici od jednog do 23 kruga, od 5 kilometara do 130 rezervisanih za one najbolje u klasi mladjih seniora i seniora.
Sasa Gajicic, generalni sekretar Biciklistickog saveza Srbije u najavi Prvenstva rekao je:
– Vec tradicionalno imamo dobru saradnju sa klubom Sid samim tim i ove godine smo u Erdeviku gde otvaramo borbu. Tu se vozi hronometar, a dva dana kasnije nasi najbolji drumasi ce na trku na dobrom, starom Beranovcu. Ocekujemo veliko nadmetanje, oko 50 klubova je uzelo ucesce. Brojno gledano ako govorimo o takmicarima, na hronometru posto je specifican, bice oko 150, dok ce na drumskoj trci ta cifra biti udvostrucena. Verujem da ce da bude prava, bitka do poslednjeg metra za podijum i medalje – iskren je Gajicic.
Dusan Rajovic, prosle godine je pobedio na hronometru, trku je zavrsio kao sedmi:
– Ove godine je malo drugacije, necu da vozim hronometar. A sto se tice izlaska na drum, znam da konkurencija nije jaka, ali isto tako, vozaci ce mene vrebati. Videcu kako ce da bude, uvek dajem maksimum i verujem da cu se dobro pokazati – kaze 20-godisnji Kraljevcanin, koji ce na ovoj trci voziti za svoj maticni klub Metalac.
VELJKO OPTIMISTA
Za Veljka Stojnic, vozaca S tima iz Sombora, voznja na hronometru je uvek igra vise. Jer upravo je ova disciplina njegova uza specijalnost. Prosle godine na Drzavnom, Veljko je bio prvi u konkurenciji juniora:
– Svi najbolji nasi takmicari su tu. Bice dobro pogotovu na drumu. Sto se tice hronometra, znam da Rajovic nece da vozi. Ocekujem svoje dobro izdanje zasto ne i pobedu ovog puta u seniorskoj konkurenciji – kaze 19-godisnji Somborac, velika nada Srbije u kategoriji i mladjih seniora i elit.