SELEKCIJA SRBIJE 25. JUNA PUTUJE NA MEDITERANSKE IGRE U TARAGONI (OD 22. JUNA DO 1. JULA)

Stevic: Selekcija ima veliki motiv

Drzavno prvenstvo za vikend 22. i 24. juna, na startu u Beranovcu bice Dusan Rajovic, Veljko Stojnic, Dusan Kalaba i Jelena Eric. I upravo ce ovaj kvartet samo dan kasnije biti u avionu na putu za Taragonu. Mediteranske igre za koje su oni odabrani bice izazov ali i motiv za Orlove, koji su imali odlicne klupske i reprezentativne sezone, da pokazu da mozda mogu i do podijuma.
Trka je na programu Igara 27. juna. Ivan Stevic, selektor i clan programske komisije za seniore BSS pred jedan od dva pika sezone (drugi je EP) kaze:
– Prvenstvo Srbije ce da bude ta poslednja provera pred odlazak na Mediteranske igre. Putujemo 25. juna, i imamo samo taj jedan dan pred trku. Ako mene pitate, to je odlicno, nikada nisam voleo kada se dodje previse ranije, trosi se ta energija u selu, obraca se paznja na neke druge stvari. Ovako je taman – pocinje razgovor Stevic.
Putuju Rajovic, Stojnic, Dusan Kalaba i Jelena Eric. Koliko su spremni i za koji rezultat?
– Nezahvalno je pricati o rezultatu jer ne znamo u kakvim ce sastavima i koje ce vozace da dovedu ostale drzave ucesnice. Da li ce da dovode tipske vozace bas za takvu konfiguraciju. A nova je. Ipak, nasi vozaci su pokazali odlicnu formu, imaju dobre rezultate i verujem da mogu u top 10. Svako od njih.
Ne biste prognozirali medalju?
– Pucali smo visoko racunali na dve dok nije promenjena staza u Taragoni. Sada se ipak ogradjujemo jer ne znamo koliko ova nova sa jednim krugom i velikim brdom, po konfiguraciji odgovara. Kazem, necu nista unapred, ali znam i svestan sam da ovi vozaci mogu mnogo. Imaju pre svega veliki motiv i zelju, za sebe, reprezentaciju, prema Olimpijskom komitetu. Veliku zelju!
Napomenuo je Stevic da je vec napravio koncept:
– Posle drumske trke, ja ostajem sa Stojnicem i Rajovicem koji ce kasnije i na voznju hronometra. Jelena i Dusan Kalaba se vracaju. Ocekujem i ovde dobra izdanja -otvara sve karte selektor Ivan Stevic, i sam ucesnik Mediteranskih igara 2001. (Tunis- nije zavrsio trku) i 2003. godine kada je bio peti.

ORLOVI U TARAGONI

1. Dusan Rajovic (Adrija Mobil- Slovenija)
2. Jelena Eric (Silens – SAD)
3. Dusan Kalaba (Partizan Beograd)
4. Veljko Stojnic ( S tim Sombor)

U strucnom stabu su Ivan Stevic, selektor i clan programske komisije za seniore (drum) i Radomir Pavlovic, predsednik programske komisije za seniore (drum)