JOVANA CRNOGORAC VOZILA NA „MTB IZAZOVU“ U BELGIJI

Za kraj trijumf i drugo mesto u generalnom

Jovana Crnogorac (26), pobedila je u poslednjoj etapi trodnevnog „MTB izazova“ u Belgiji u La Roše en Ardenu. Reprezentativka Srbije i uzdanica izraelskog tima Bajk Vej stigla je u vremenu 3:52:23 ispred Arijane Luti iz Švajcarske – 3:54:44 i Kristine Kolman Forstner iz Austrije – vreme 4:00:44. Ovom pobedom ali i drugim mestom u drugoj etapi koju je vozila u subotu (vreme 5:16:17), Crnogorčeva se domogla i drugog mesta u generalnom plasmanu, što je veliki uspeh i zamajac za sezonu najuspešnije srpske vozačice u planinskom biciklizmu.
Uz ovaj odličan rezultat, Jovana je sakupila i nove UCI bodove na putu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine…
Nemanja Vajs, Jovanin trener i član programske komisije za MTB pohvalio je vožnju Crnogorčeva:
– Na drugoj etapi je pala, polomila kacigu. Pad je bio teži ali posle pregleda sve je bilo u najboljem redu, što je i dokazala poslednjeg dana trke u Belgiji. Osvojila je prvo mesto ispred odlične Lutijeve, a drugo u gfeneralnom opaksmanu. Takođe, na bodovni saldo stavila je 100 UCI bodova – reportirao je Vajs.
Osvrnuo se Vajs i na samu trku:
– Ceo dan je padala kiša, bilo je smao devet stepeni Celzijusovih. Drago mi je da je Jovana na ovo etapi baš onako fajterski vozila, da je od starta pokazal zube i grizla. U drugoj zoni okrepe sam joj dobacio da napadne jer je goavna konkurentkinja Lutispustila glavu na brdu. Do treće zone presdnost je bila skoro tri minuta. Na pet kilometera do cilja, zadei elektornski menjač je prestoa da radi i to je razlog što se prednost na cilju smanjila. Još jedna potvrda po meni da elektonika i baterija nemaju šta da traže u MTB. Sve u svemu, srećan sam što je Jovana iz dana u dan vozila bolje i sa mnogo više samopouzdanja – zaključio je Nemanja Vajs.

REZULTATI TREĆE ETAPE
1. Jovana Crnogorac (Srbija, Bajk Vej) 3:52:23, 2. Arijane Luti (Tim Spur) 3:54:44, 3. Kristina Kolman (Tekspa Simplon) 4:00:44, 4. Kemil Tromer (Fokus Rapiro) 4:01:52, 5. Seli Bigam (Kanjon TKR) 4:09:22, 6. Ketrin Holendung (RG Paderborn) 4:0924, 7. Alis Pirar (Merida) 4:11:39, 8. Laura Van Regenmortel (Holandija) 4:16:23, 9. Saskija Hesens (MTB Gent) 4:26:11, 10. Kornelija Hug (Krejzi Velo) 4:27:54…