HALO KINA – JELENA ERIĆ O UTISCIMA IZ KINE POSLE DVE SEDMICE

Silens u žutom

Jelena Erić (22), polako arhivira drugu od tre sedmice koliko je planirano da boravi u Kini. Ekipa Silensa, američke ekipe za koju vozi ova Kraljevčanka, odlično je uradila posao na azijskom kontinentu. U provinciji Guanžuu, trenutno je Silens vodeći tim, a Jelenina starija koleginica Špankinja Šejla Gutierez gleda sa vrha u generalnom plasmanu.
Kako teku dani u Kini i šta je još preostalo iz bogatog programa trka, prenela je Jelena:
– Upravo smo završili drugu etapu u Guanžuu. Vodimo i to je lepa stvar. Šejla ima žutu majicu, pobedila je i domogli smo se podijuma. Treba i u ovoj poslednjoj da je sačuvamo, ali i naš ukupan plasman. Posle nam preostaju još tri etape i time stavljamo tačku na boravak u Kini – kaže najmlađa nada Silensa i reprezentativka Srbije.
Kako je bilo na trci?
– Za mene neslavno, pala sam, ali dobro. Držale smo se dobro sve vreme, držale našu grupu i čekali taj sprint. Radili smo za Šejlu. Na žalost, došlo je guranja i ja sam pala na sto metara od cilja. Udarila sam trtičnu kost i baš me boli. I danas me je bolela, a mogla sam još više da se ugruvam, jer je ponovo jedna devojka ispred mene pala. Uspela sam da je izbegnem i samo sam se naslonila na bok kako bih izbegla ozbiljniji pad. Boli me povreda, ne mogu ni normalno da spavam, ali preživeću još ovih nekolioo dana – hrabri sebe Erićeva.
Još malo i vraćate se u Srbiju?
– Kažem, imamo još tri etape, da odbranimo majicu. Verujem da imamo snage. Čeka nas jedna ravna etapa i dve brdske za šta se ponovo Šejla oštri, a mi smo tu da joj pomognemo. Ako sve ide po planu, u Srbiji, u Beogradu sam 12. maja a za dalje ćemo da vidimo – kaže Jelena Erić.