OSMORICA SRBA VOZILO NA GRAN PRIJU ADRIJE

Dušan Rajović 61. sedam Orlova bez plasmana

Gran pri Adrije, 4. izdanje ove godine obeležili su vozači iz Italije, čak šestorica su izborila plasman u top 10. Pobednik je Filipo Fortin (Tim Felbermajr) – vreme 4:20:55, drugi je na cilj stigao kolega iz tima Nikola Venkjaruti, a kao treći Jirži Polnički (tim Elkov), oba takmičara u vremenu pobednika.
Od srpskih vozača, na stazi u Novom Mestu bio je domaćin Dušan Rajović u majici Adrije Mobil i sedam reprezentativaca Srbije Andrej Galović, Stevan Klisurić, Jovan Rajković, Dušan Veselinović, Stefan Stefanović, Nemanja Stojanović, Nikola Gvozdenović i Ognjen Ilić. Rajović je za svoj tim trku završio na 61. mestu zaostatak za pobednikom +11:48. Sedam Orlova nije završilo trku.
Dan posle Gran prija, Rajović je komentarisao plasman i samu trku:
– Vreme na trci nas je služilo, sunčano sve vreme. E sada, što se tiče rezultata, prvo nisam ni bio planiran da vozim trku, a drugo, bez preterivanja, trka je bila baš teška, staza naporna i od starta se išlo punim gasom. Zbog moje dobre forme i rezultata, podijuma koje sam osvajao od starta sezone, trener je odlučio ipak da me stavi. Nema šta, epilog je realan – ništa ne krije Rajović.
Dominacija Italijana nije slučajna, držali su se sve vreme trke:
– Ponavljam, od početka se išlo baš jako, nije bilo nikakve taktike, begova, možda jedan samo i to sa samo jednim vozačem. Sve vreme jak tempo i gas, ništa se nije taktiziralo. Logično, Italijani su pravili mesto za svoje vozače i dobro su izdržali.
Nisam mogao da izdržim do kraja, pratio sam ali na 20 kilometara od cilja, na brdu na 100 metara pustio sam se i na kraju stigao sa jednom grupicom pozadi – zaključio je Srbin, drugu sezonu u Adriji, koji zajedno sa kolegama čeka poziv iz Francuske za trku „Pariz Rube“ koja se vozi 8. aprila.
– Ako nam propadne to, treniramo u Novom Mestu i čekamo veliku „Trku oko Hrvatske“ koja je na programu od 17. do 22. aprila.
REZULTATI
1. Filipo Fortin (Tim Felbermajr) 4:20:55, 2. Nikola Venkjaruti (Tim Felbermajr), 3. Jirži Polnički (Elkov), 4. Paolo Toto (Sanđemini), 5. Enriko Lođika (Bjese Karera), 6. Davide Gaburo (Amore i Vita), 7. Žiga Grošelj (Adrija Mobil), 8. Nikolas Tivani (Treviđani), 9. Alesandro Pesot (Treviđani), 10. Džonatana Kanaveral (Strongmen Kolumbija) – svi u vremenu pobednika, 61. Dušan Rajović +11:48….. Andrej Galović, Stevan Klisurić, Jovan Rajković, Dušan Veselinović, Stefan Stefanović,
Nemanja Stojanović, Nikola Gvozdenović i Ognjen Ilić bez plasmana.