Druga etapa trke “Istarsko proleće”

Dušanu Rajoviću 62. mesto

Dušan Rajović, Srbin u timu Adrija Mobil iz Slovenije, drugu etapu na trci „Istarsko proleće” završio je kao 62. u zaostatku za pobednikom od 30 sekundi.
Da li trenutni umor, loše pozicioniranje ili konkurencija od 166 vozača koliko je startovalo, tek Rajović nije uspeo da ostvari dobar rezultat s kojim je otvorio sezonu ali i nizao podijume minulih vikenda.
Od Starog grada Labina preko 300 metara tzv. kockica, brdovitih ulica, do cilja, nije za klasične sprintere kakav je Rajović. Etapu od Poreca do Labina (161 km) obeležili su vozači Danske, prvoplasirani Kasper Asgren (Virtu Sajkling) u vremenu 3:39,51 od juče i vlasnik žute majice za najboljeg u generalnom, i zemljak Mikel Honor (Virtu Sajkling) koji je kao treći prošao kroz cilj. Između njih se u cilju umešao Norvežanin Krister Hagen (Kop), i on kao i Honor, stigli su u vremenu pobednika.

REZULTATI
1. Kasper Asgren (Virtu Sajkling) 3:39,51, 2. Krister Hagen (Kop), 3. Mikel Frolih Honor (Virtu Sajkling) – obojica u vremenu pobednika, 4. Matej Mugerli (Maj Bajk)+0:02, 5. Atila Valter (Panon Sajkling), 6. Josip Rumac (Meridijana Kamen), 7. Tadej Pogačar (Ljubljana Đusto), 8. Jirži Polnicki (Autor Dajkling), 9. Rok Korošec (Maj Bajk), 10. Markus Ebeger (Tim Felbermaj) – svi + 0:04…62. Dušan Rajović (Adrija Mobil)+0:30…