Jovana Crnogorac na MTB trci “KUP SUNCA” na Kipru

Prolog- 18. mesto, na drugoj etapi 15.

Tradicionalni “ Kup Sunca”na Kipru, sedmi za Jovanu Crnogorac, nije zapoceo kako je uzdanica Bajk Veja ocekivala. Prvog dana, na prologu, Crnogorceva je bila 18. dok je drugog dana na trci u Lefkari zauzela 15. mesto, a prvo mesto i osvajanje podijuma pripalo je Ani Van der Bregen. U muskoj konkurenciji prvi kroz cilj je prosao Hauard Grots.
Priznala je Jovana, da je od starta ocekivala bolji plasman, kao i da od poslednje dve etape (kros kantri) ocekuje vise:
– Na startu je bio prolog, i tu sam bila 18. Staza je bila iskljucivo spust sa dva mala uspona. Ocesala sam se dobro, ali sam bila svesna da to nije moja etapa i da su naredne tri bitne. U drugoj, od pocetka sam se vozila sa prvom ekipom i solidno sam se osecala, medjutim prvih osam devojaka su jako isle, tako da sam ja bila sa drugom grupom od 10 kilometra. Na dugackom usponu koji je trajao oko sat vremena bila sam konstantna i stizala neke devojke. Medjutim, to nije onako kako sam ocekivala od sebe odnosno nije ono sto znam da mogu- priznala je vozacica Bajk Veja.
Ni vreme nije islo na ruku?
– Kako meni, tako i svima. Nije alibi. Ali kisa je  pljustala veci deo etape sto je takodje otezalo uslove, i bilo je bas hladno.
Ipak, kada se sve sabere, zadovoljna sam da nisam imala neki defekt, da sam se popravila u plasmanu. Nadam se da ce naredna dva dana biti sve bolje i bolje- kaze najbolja MTB takmicarka iz Srbije.
Juce popodne Jovana Crnogorac je vozila “point to point” kao trecu etapu, a poslednjeg dana, u nedelju, ocekuje je olimpijska disciplina kros kantri.
Jovana je dala i odgovor zasto nece da zuri sa velikim trkama ove sezone:
– Jos uvek je za mene rano iako vecina drugih takmicarki nastupa na prvom svetskom kupu koji je vec za 10 dana. Njega cu ja zaobici, i vozicu tek krajem maja sto znaci da imam sasvim dovoljno vremena da poradim na nekim detaljima.