Reprezentativci Srbije Dušan Rajović i Veljko Stojnić sa priprema u Antaliji poručuju:

Zadovoljni smo!

Veljko Stojnić (18) i Dušan Rajović (20) polako privode kraju pripreme i Antaliji. Dve nedelje su već ostavili za sobom, a do kraja celog prvog ciklusa preostalo im je još pet dana.
Reprezentativci Srbije na drumu će oko novogodišnjih praznika da budu u Srbiji a već posle toga, svako svojim, klupskim putem, Stojnić u UCI kamp u Iglu, Rajović na pripreme sa Adrijom u Vir…
– Odradili smo dve nedelje ostalo nam je još nekoliko dana. Zaista sam zadovoljan kako smo trenirali. Vreme nas je bas služilo, Sunce svaki dan, čak i kada je padala kiša, bilo je dovoljno toplo da možemo da treniramo. Iskoristili smo Antaliju na pravi način – preneo je Veljko Stojnić u raportu iz Turske uz samo jednu malu zamerku, na hranu..
Hiljade i hiljade kilometara već su u nogama:
– Za 14 dana imamo već oko 1000, 1100 kilometara, što je i bio neki plan. Radile su se dužine, treninzi jesu bili naporni, ali sve ide u rok službu – kaže Somborac kome je ovo prva godina u seniorskoj kategoriji.
A kako je raditi sa starijim kolegom Dušanom?
– Lepo smo se uklopili s obzirom da je ovo prvi put da treniramo zajedno. Odlično je bilo a naše vreme, siguran sam, tek dolazi. Dule već ima iskustva a meni znam da će biti malo teže. Kažu svi da je najteže kada iz juniora prelazite u mlađe seniore, do 23, odnosno seniore – svestan je Stojnić šta ga čeka.
Za novogodišnje i bozićne praznike bićete kratko u Srbiji a onda?
– Put u Igl 15. januara, u kamp Svetske biciklističke federacije i sve što me tamo očekuje. Za sada sve ide po planu – u pozitivnom tonu završio je vozač S tima iz Sombora.

OD HRONOMETRA DO DRUMA

Stojnić je poznat kao vrstan hronometraš, i to mu jeste bila uža specijalnost. Sada je ipak fokus na drumu:
– To je činjenica ali za ove dve godine mislim da sam baš napradovao na drumu, zapravo u tom segmentu. Sigurno da mi fali iskustva, ali verujem da ću da budem spreman prvo za jednodnevne trke a za dalje, kako vreme i treninzi budu odmicali – iskren je Stojnić.

RAJOVIĆEVA AGENDA

Za Kraljevčanina Dušana Rajovića, Antalija je bila dobar zalet. Vozač slovenačke Adrije Mobil, odmah na početku 2018. pridružuje se kolegama na pripremama.
– Pređenim delom treninga sa Veljkom baš sam zadovoljan. Odlično funkcionišemo. Moj raspored za sada je da posle Antalije, nekoliko dana uoči praznika provedem sa porodicom, a već 4. januara 2018. idem dalje. Vir, potom povratak u Antaliju ali sa Adrijom, put u Sloveniju, rad na planu i programu trka – otkriva Rajović uz podatak da je njegov slovenački tim i ove sezone u nepromenjenom sastavu.