Srbija dobila 3 nova MTB Elit Nacionalna komesara

Odlične vesti za biciklistički sport u Srbiji stigle su iz sedišta Svetske biciklističke federacije (UCI).

Mihailo Rokvić, Dušan Stojčević i Nemanja Vajs su sa uspehom pohađali kurs i položili ispit za sticanje zvanja MTB Elit nacionalni komesar i pridružili se Nikoli Jakovljeviću, koji je 2013. godine položio navedeni ispit na Kipru. Trojica sudija iz Srbije su tokom kursa koji je održan u Budimpešti od 9. do 12. oktobra ove godine pokazali zavidan nivo teoretskog i praktičnog znanja i sada ih samo još jedan korak deli od najvišeg zvanja kada je reč o karijeri biciklističkog sudije, a to je zvanje Internacionalni komesar.

„Kurs je bio veoma dobro organizovan i pored novog zvanja stekli smo i veoma značajno iskustvo u razgovoru sa predavačima i kolegama iz drugih zemalja. Takođe, mislim da će naše stečeno iskustvo pomoći i drugim kolegama koji u narednom periodu budu pohađali ove ili slične kurseve“ – rekao je Mihailo Rokvić, naš najmlađi Elit nacionalni komesar.

Marko Živanović, Predsednik Sudijske komisije Biciklističkog saveza Srbije, istakao je da je izuzetno značajno što su i ovom prilikom biciklističke sudije iz Srbije pokazale da imaju dovoljno znanja i iskustva i time potvrdile da su sposobne da obezbede da suđenje na biciklističkim trkama u Srbiji bude na visokom nivou.

„Nadam se da će ovaj uspeh predstavljati dodatni motiv i drugim sudijama da u narednom periodu rade na tome da unapređuju svoje znanje i pridruže se Mihailu, Dušanu, Nemanji i Nikoli, a mi ćemo se maksimalno potruditi da im obezbedimo adekvatne uslove za dalji razvoj karijere biciklističkog sudije. Jedan korak u tom smeru je i predstojeće učešće Nikole Jakovljevića na kursu za sticanje zvanja MTB Internacionalni komesar koji će se održati u drugoj polovini novembra u Švajcarskoj i predstavlja dobru priliku da Srbija dobije prvog MTB Internacionalnog komesara“ – zaključio je Marko Živanović.