Nova pozivnica UCI federacije za mladog Somborca

Veljko Stojnić pet meseci u kampu u Iglu

Veljko Stojnić (19), najbolji srpski hronometraš, vozač u klasi drumaša nagrađen je za odličnu sezonu i rezultate u 2017. godini. Pre dva dana na Veljkovu adresu stigla je pozivnica da ponovo boravi u UCI kampu u Iglu kraj Lozane. Na početku ove godine, tačnije od 11. do 18. februara mladi Somborac je zajedno sa koleginicom Janom Jolović proveo sedam dana. Sada je želja čelnika Svetske biciklističke organizacije i trenera u ovom specijalizovanom kampu znatno jača i konkretnija…
Veljko Stojnić, preneo je o čemu se radi:
– Istovremeno kada sam aplicirao za Sloveniju za klub, stigao mi je poziv od UCI federacije da putujem u Švajcarsku u Igl. Video sam da odgovora iz Slovenije nema ništa, i bez razmišljanja sam prihvatio ponudu da putujem na kamp. Ovog puta to neće da bude sedam dana već celih pet meseci od 10. januara do 15. juna. Zaista sam srećan – otrkio je Veljko.
Znate li kakav je plan rada, ostajete sve vreme, poznajete li tim, momke koji još dolaze?
– Razlika od prvog puta je što sada nema nikakvih provera, vezujem tih pet meseci. Sada ću da vozim za njihov tim do 23 godine i znam da sigurno dolaze Mađar Barnabaš i Hrvat Antonio Barać. Kako su mi nagovestili treneri, trebalo bi da vozim tzv. Bejbi Điro di Italija, Tur de L*Avenir, Tur of Azerbejdžan..Nas šestorica bi trebalo od starta da vozimo – kaže reprezentativac Srbije i vozač S tima iz Sombora.
Nosi Stojnić lepa iskustva iz Igla, ali ovo će ipak da bude prava provera:
– Taj prvi put nisam baš mogao da se upoznam u potpunosti sa radom, sa trenerima, nije bilo vremena. Sada je ipak priča mnogo kompleksnija i ozbiljnija. U krajnjoj linij, sjajna stvar je da imam tim, da ću da vozim i da ne moram više da razbijam glavu – žargonski će Stojnić.

VELjKO NA DRŽAVNOM ZA SVOJ S TIM

Posle obaveza u kampu u Iglu, Veljko Stojnić vratiće se domaćim obavezama i trkama.
– Da, biću tu za Državno prvenstvo i voziću za S tim iz Sombora. To je dogovor. Naravno i trke u dresu reprezentacije. A za dalje ćemo da vidimo kada je reč o obavezama u kampu u Iglu. Da li ću i posle ovih pet meseci da produžavam, ili ne – otkrio je Stojnić.