Srbin u dresu Adrije okončao takmičarsku godinu

Rajović: Zadovoljan sam

Dušan Rajović (20), vozač slovenačke Adrije i reprezentativac Srbije pre tri dana odvezao je poslednju trku za ovu takmičarsku godinu. Na Kupu Slovenije sa svojim timom Adrijom Mobil, Rajović je vozio odlično, a cela ekipa radila je za Gašpera Katrašnika koji je na kraju i pobedio.
– Trenutno sam u Kraljevu, upravo sam se vratio sa treninga. Malo se odmaram – javio se kao i uvek Rajović. – Kraj je sezone i zvanično, i ta trka koju sam vozio bila je u Ljubljani. Vozili smo Kup Slovenije, deonicu od 70 kilometara, startovalo je nas desetoro i plan je bio da pomažemo Katrašniku. I na kraju je pobeda baš pripala njemu.
Dobro smo startovali od petorice u begu, nas je dvojica bilo iz Adrije , Žiga Horvat i ja, ali su nas na kraju prispojili vozači iz Bahreina i Abu Dabija. Ipak, uspeli smo na kraju i u sprintu ostvarili plan – prepričavao je Rajović.
Kada se podvuče crta, kakva je bila takmičarska godina?
– Sezona je bila dobra. Malo smo lošije startovali od planiranog i mimo ličnih očekivanja, ali u drugom delu sezone, stvari su došle na svoje mesto. Lično, bila mi je sjajna, pre svega pobeda u Kini na etapi, potom kriterijum u Kranju, i trijumf na trci Hrvatska Slovenija – jasan je Rajović.
Planovi, u Kraljevu ste, gde i šta dalje?
– Sada sam tu u Srbiji, u Kraljevu. Voziću na Memorijalu Dejana Marića u subotu.
Malo se odmaram malo treniram, ali već u decembru sa timom putujem da li na slovenačko ili hrvatsko primorje na pripreme. Odmah posle Nove Godine pojačavamo tempo i lagano ulazimo u novu sezonu.
Ostajete u Adriji?
– Produžio sam ugovor sa Adrijom, na obostrano zadovoljstvo. Koliko mi je poznato, većina vozača ostaje, a od novih stiže junior Aljaž Jarc – zaključio je Dušan Rajović, koji je, a potvrdili su to i čelnici Adrije, u potpunosti opravdao očekivanja.