Stojnić najbolji junior na Kupu Slovenije

Veljko Stojnić, pobednik je Kupa Slovenije u juniorskoj konkurenciji. Stazu od 100 kilometara ravnu kružnu odlično je vozio sve vreme. Orlić, inače vozač S tima iz Sombora, dominirao je na stazi, na kraju zasluženo osvojio i najviši podijum…

Marko Sudarić, selektor mlađih kategorija uz čestitke i Veljku i ostalim takmičarima, preneo je impresije iz „dežele“:
­ Stojnić je pobedio posle bega dugog 70 kilometara u kom je bio sa druplasiranim Žigom Normanom iz tima Adria iz Novog Mesta. U begu je, na kružnoj stazi, imao brzinu 41, 2 kilometara na čas što je sam napravio. Uspeh je veliki jer mislim da posle dugo godina neki vozač iz Srbije je pobedio u Sloveniji. Peto mesto je osvojio Dušan Veselinović iz Partizana. To je rezultat timskog rada Partizana i S tima. Istakli su se još i David Gulači iz S tim koji je na žalost u sprintu pao, Andrija Joksimović, Ognjen Ilić i Pavle Kalaba iz Partizana. Iz S tima, poletarka Aleksandra Pavasović zauzela je drugo mesto, dok je u istoj kategoriji Mihajlo Stolić, takođe iz S tim bio peti – preneo je Sudarić.

Trojka crno­belih dobra na Velikoj nagradi Bonjhada

Odmah po završetku trke u Sloveniji, ekspedicija Srbije otputovala je u Mađarsku gde je vozila trku Gran pri serije ­ Velika nagrada Bonjhada.
Partizanovi vozači Dušan Veselinović, Andrija Joksimović i Ognjen Ilić su zauzeli peto, šesto i sedmo mesto posle teške etape duge 100 kilometara po valovitom terenu.

Tim nije imao sreće jer je na 65 kilometru, u trenutku kada su Stojnić i Joksimović stizali vodeće, Stojniću je propao sic, i zbog bola u kolenu nije mogao da izbori bolji plasman…12029639_10153448116802393_1272880676169636498_o