ZAVRŠENA 58. TRKA KROZ SRBIJU

Perez sačuvao tron

Trka kroz Srbiju 58. u nizu dobila je pobednika – posle tri etape šampionsku krunu stavio je Argentinac Nikolas Herman Tivani Perez. Vozač italijanske ekipe Treviđani, iako je u jučerašnjoj trci stigao kao deveti – u vremenu trećeplasiranog, uspeo je da sačuva žutu majicu osvojenu prvog dana za najboljeg u generalnom plasmanu.
Trasa od Viminacijuma (Kostolca) sa ciljem na vrhu Avale pripala je odličnom Branislavu Samoilauu iz Minska – vreme 2:40:23, za njim je kroz cilj prošao Ahmet Orken iz kluba Salkano (2:40:26), a postolje je rezervisao i Stanislav Bazkou, klupski kolega prvaka – vreme 2:40:29. U sekundu sa ovim takmičarom stigla je velika grupa na cilj, njih oko 30..
Ova etapa posebno je bila dobra i za sve srpske vozače a posebno se istakao Stefan Stefanović, koji je imao najbolje vreme na brdu i sasvim zasluženo je obukao plavu majicu koja je bila u vlasništvu Danijela Krište.
Osim plave, došlo je i do preuzimanja bele majice. Do poslednjeg dana čuvao ju je Turčin Batuhan Ozgur, ali je na kraju ipak završila u rukama Hrvata Viktora Potočkog, zvanično najboljeg mladog vozača.
Dušan Banović, ispred BSS o poslednjoj etapi je rekao:
– Pobednik Perez je zaista dominirao tokom ova tri dana i njegov tim Treviđani što smo i očekivali. Poslednjeg dana bio je jedan dobar beg u kome su bila dva naša vozača Danilović, Stefanović i jedan vozač Torku Šekerspora. Sve vreme su kontrolisali trku i bili u prednosti od dva minuta. Ipak, čim se krenulo za Ralju na prvo brdo, Danilović je pustio beg i ostao iza glavne grupe. S druge strane, Stefan Stefanović je odlično odradio taj deo, jako dobro taktički i zasluženo je osvojio plavu majicu. Svi momci što iz selekcije Srbije, što iz Java Partizana, te miks tima Srbije vozili su dobro na trci. Mi, kao organizatori smo predadovoljni, gradovi domaćini takođe a u prilog tome govori i činjenica da je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović, te Ana Miljanić, u gradskom veću ovog grada zadužena za sport i omladinu došli i pozdravili pobednika na cilju. Prezadovoljni smo i ovim izdanjem, i već sada imamo nove gradove koji žele domaćinstvo, ali ne bih da otkrivam – podrobno će o svemu Banović.
A. Milosavljević

ARGENTINAC ODUŠEVLjEN
Pobednik 58. trke kroz Srbiju Nikolas Herman Tiani Perez posle oficijelnog dela i proglašenja rekao je:
– Nosim najlepše uspomene sa ove trke. Jeste bilo naporno, ali uspeo sam da sačuvam vođstvo u generalnom i pobedim. Hvala mojim kolegama koji su radili za mene na trci. Hvala i svima vama koji ste vozili trku ali i bili nam dobri domaćini. Oduševljen sam i verujem da ću doći i naredne godine – smeškao se Perez.

REZULTATI TREĆE ETAPE
1. Branislav Samoilau (Minsk SK) 2:40:23, 2. Ahmet Orken (Salkano BB) 2:40:26, 3. Stanislav Bazkou (Minsk SK) 2:40:29, 4. Barnabaš Pek (selekcija Mađarske), 5. Judžin Sobal (Minsk SK), 6. Viktor Potočki (selekcija Hrvatske do 23), 7. Manuel Peski (Ćervelo), 8. Nikolas Rinaldi (Ćervelo), 9. Nikolas Herman Tivan Perez (Treviđani), 10. Antonio Barać (selekcija Hrvatske) – svi u vremenu 2:40:29..

GENERALNI PLASMAN
1. Nikolas Herman Tivan Perez (Treviđani) 10:19:00, 2. Judžin Sobal (Minsk) 10:19:08, 3. Kristijan Raileanu (Torku Šekerspor) 10:19:10, 4. Branislav Samoilau (Minsk) 10:19:14, 5. Manuel Peski (Ćervelo) 10:19:20, 6. Viktor Potočki (selekcija Hrvatske do 23) 10:19:20, 7. Barnabaš Pek (selekcija Mađarske) 10:19:20, 8. Nikolas Rinaldi (Ćervelo) 10:19:20, 9. Alberto Marengo (Kobanja ST) 10:19:20, 10. Matik Veber (Bled) 10:19:20…

STEFANOVIĆU PLAVA MAJICA

Žuta majica (najbolji u generalnom): Nikolas Herman Tivan Perez (Treviđani)
Zelena majica (najbolji sprinter): Zahiri Abderahim (Treviđani)
Plava majica (najbolji brdaš): Stefan Stefanović (slekcija Srbije)
Bela majica (najbolji mladi vozač): Viktor Potočki (selekcija Hrvatske do 23)