Tandem Stojnić-Erić zatvorili za Srbiju SP u Bergenu

Stojnić 65, Erićeva nije završila trku

Poslednji dan za Srbiju na Svetskom prvenstvu u Bergenu (Norveška) bio je, može se reći, za zaborav. Veljko Stojnić u junirskoj trci završio je na 65. mestu a Jelena Erić u najjačoj, klasi elit, nije uspela da završi trku. Ipak, treba napomenuti da je Veljko tokom trke imao dva peha, prvo je pao, a potom mu je i pukla guma. Erićeva, očito da nije
mogla sama u starijoj kategoriji (vozi za mlađe seniorke) a osim nje, trku nije završilo čak 71 takmičarka od ukupno 149 koliko ih je startovalo?!
Pobednik u kategoriji juniora je vozač iz Danske Julijus Johansen – 3:10,48, drugi je kroz cilj prošao Italijan Luka Kasteli a treći njegov zemljak Mikele Gacoli sa istim vremenom 3:11,39…
Najbolja dama na svetu je Holanđanka Šantal Blank – vreme 4:06,30, dok su odmah iza nje kao srebrna odnosno bronzana stigle Gerfut iz Australije i Dankinja Dideriksen (+28 sekundi).
Veljko je dobro startovao, ali prema rečima trenera Marka Sudarića, sreća je baš kada ne treba okrenula leđa! Dva velika problema na stazi odvojila su Stojnića od boljeg plasmana:
– Naravno da rezultat nije dobar. Veljko je imao pad u prvom krugu, a na prilazu brdu mu je pukla guma. To je već bio drugi krug. Dosta je čekao da mu se točak zameni, ali uspeo je da se vrati sam i priključi grupi. Međutim, u drugom pokušaju izgubio je dosta i snage i vremena, grupa je u međuvremenu pukla i najbolji su se odvojili. On je ostao u drugoj grupi. Desili su nam se maleri u najgorem mogućem trenutku. Nije nam se dalo. Žao nam je što nismo uspeli da pokažem koliko je Veljko spreman i koliko vredi – iskreno kaže Marko Sudarić, trener Veljko Stojnića.
Jelena Erić, 20-godišnja Kraljevčanka priznaje da je htela, ali „noge su rekle svoje“:
– Trka je bila baš naporna. Previše brda, išlo se baš jako od starta i nisam mogla. To sam osetila na pola trke, da zapravo gubim snagu. Išla sam još jedan krug i kada sam videla da neću moći preko brda, stala sam. Ništa nije bilo u nogama- kao i uvek realna je Erićeva koja sa kolegom Dušanom Rajovićem danas dolazi u Srbiju.

REZULTATI JUNIORI
1. Julijus Johansen (Danska) 3:10,48, 2. Luka Rasteli (Italija), 3. Mikele Gacoli (Italija), 4. Niklas Markl (Nemačka), 5. Džejk Stjuart (Velika Britanija), 6. Florijan Kerner (Austrija), 7. Filipo Zana (Italija), 8. Olav Olav Hjemsater (Norveška), 9. Jevgenij Fedorov (Kazahstan), 10. Jakod M. Hindsgauk (Danska) – svi u vremenu 3:11,39…..65. Veljko Stojnić (Srbija) (+6:47)

REZULTATI ŽENE ELIT
1. Šantal Blak (Holandija) 4:06,30, 2. Ketrin Gerfut (Australija), 3. Amali Dideriksen (Danska), 4. Anmiek Van Vluten (Holandija), 5. Katarina Nevjadoma (Poljska), 6. Kristin Majerus (Luksemburg), 7. Suzan Andersen (Norveška), 8. An Vam Der Bregen (Holandija), 9. Paulin Fero (Francuska), 10. Lih Kiršman (Kanada) – sve sa zaostatkom od 28 sekundi….
Jelena Erić nije završila trku

       

About The Author

bss

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnoviji članci

 
OCENA POSLE EP ZA JUNIORE I MLAĐE SENIORE U ČEŠKOJ
Stević: Ispod očekivanja Evropsko prvenstvo u Češkoj u Brnu i Zlinu, srpskim juniorima i mlađim seniorima (do 23 godine) nije doneo rezultat kakav su priželjkivali. Štaviše, verovatno daleko od očekivanog. Prvog dana na hronometru, junior Đorđe Đurić plasirao se na 45. mesto, dok su mlađi seniori Veljko Stojnić, izborio 30. poziciju odnosno Ognjen Ilić 39.
KARLOVAČKI MTB MARATON NA STRAŽILOVU
Tarbak i Stets prvi na Velikom maratonu Trejsi Tabak u ženskoj i Sergej Stets u muškoj, pobednici su „Velikog maratona“ na tradicionalnom Karlovačkom MTB maratonu na Stražilovu. Istinski spektakl u organizaciji BK Stražilovo i Biciklističkog saveza Srbije uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i sportsklog saveza Sremski Karlovci, okupio je preko 100 takmičar.
USPEH SRBIJE I OSAM MEDALJA NA MTB BALKANSKOM SAMPIONATU 
Dosli-videli- POKORILI Selekcija Srbije u MTB (planinskom) biciklizmu u najlepsem izdanju predstavila se u Rumuniji. Na Balkanskom sampionatu, Orlovi su osvojili cak osam odlicja. Aleksandar Roman zlatni na Balkanu u konkurenciji mladjih seniora i drugi u apsolutnoj elit klasi (vreme 1:41:46), Teodora Savic Popovic srebrna (1:51:51), Ivana Kostic takodje u klasi elit bronza (1:55:15).. Dve
JELENA ERIC SE OSMOM ETAPOM OPROSTILA OD OVOGODISNJEG “DJIRA”
Bolovi jaci od zelje Stegla je zube posle sedme etape i teskog pada i odvezla i celu osmu San Djordjo-Bregance.. I kroz cilj prosla kao 103… Jelena Eric, najmladja u majici Silensa je upravo posle ovog dana na zenskoj “Trci oko Italije” zajedno sa strucnim stabom odlucila da stavi tacku na ucesce. Kao i uvek
EP ZA MLA​ĐE SE​NI​O​RE I JU​NI​O​RE (BR​NO I ZLIN)
Stojnić na koti 30, Ilić 39, junior Đurić 45. Prvi dan Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore u Češkoj za nije baš bio uspešan za Orliće. U prvoj disciplini, individualnom hronometru u Brnu, junior Đor​đe Đu​rić plasirao se na 45. mesto – vreme 35:08, 62.. Pobednik u ovoj kategoriji je Belgijanac Rem​ko Eve​ne​po​el –
OSMA ETAPA ŽENSKE „TRKE OKO ITALIJE“
Jelena Erić u službi tima, na 103. mestu Jelena Erić (22), odlično je radila za tim Silensa na osmoj etapi ženske „Trke oko Italije“ Bila je Jelena 103. sa zaostatkom od 6 minuta i 47 sekunde za trojkom vodećih. Ali zato je glavna poluga tima Đorđa Bronzini ponovo izbila u prvi plan i bila je

STATISTIKA BSS

 

Vreme u Beogradu

 
Beograd
25°
broken clouds
humidity: 64%
wind: 7m/s WNW
H 25 • L 24
27°
Fri
30°
Sat
30°
Sun
24°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

Biciklistički Savez Srbije

 

Adresa

Terazije 35,
11000 Beograd, SRBIJA

Plugin created by StressFree Sites