SUDIJA IZ SRBIJE DEO TRADICIONALNE MEĐUNARODNE TRKE U MAĐARSKOJ

Tibor Tarjan, Nacionalni sudija iz Srbije bio je deo 44. Međunarodne trke “Gemenc GP 2018” koja je održana od 24. do 26. maja 2018. godine u Mađarskom gradu Seksardu.

Trka je bila podeljena na prolog i 2 etape, a učestvovalo je 106 takmičara iz 16 timova, a među njima se našao i Nacionalni tim Srbije, čiji su se takmičari posebno istakli agresivnom vožnjom tokom dve etape.

Sudijski kolegijum predvodio je UCI međunarodni sudija Miroslav Jasnut iz Češke, a podršku su mu pružali Teržek Žolt, UCI međunarodni sudija iz Mađarske, mađarske nacionalne sudije Mikloš Glaž, Roža Pataki, Balaš Juhaš, Čila Tam, Ferenc Bišhof, Laslo Orban, Attila Kesjar, kao i naš Nacionalni sudija Tibor Tarjan. Prema rečima Tibora, predsednik sudijskog kolegijuma je izvanredno vodio trku i kreirao veoma dobru atmosferu među članovima sudijskog kolegijuma.

“Pored odličnog rada sudija, organizacija trke je bila na veoma visokom nivou. Sva ceremonijalna dešavanja bila su na centralnom gradskom trgu ispred stare Gradske biblioteke i katedrale, a trka je prenošena na Nacionalnoj televiziji. Pored svega navedenog trku je pratio i veliki broj gledalaca koji su zdušno navijali za svoje favorite” – zaključio je Tibor Tarjan.