Startovala “Tour de Fruška”

Drugi pišu: Vojvodinauzivo.rs


Mirović označio početak biciklističke trke u okviru manifestacije Tour de Fruška

foto: Pokrajinska vlada

VRDNIK – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović označio je početak velike biciklističke trke „Drumski izazov-Popov čot“ u dužini od 55 i 110 kilometara, koja se održava u okviru jesenjeg izdanja sportsko-rekreativne manifestacije „Tour de Fruška“ u Vrdniku, do sada najmasovnije trke tog tipa u Srbiji, sa više od tri stotine takmičara.

Reč je o manifestaciji koja je namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, čiji je pokrovitelj Pokrajinska vlada, koja je okupila više od 800 takmičara iz Srbije, regiona, Evrope i Kine, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade. Manifestacija je podeljena u tri kategorije – sport, privreda i turizam.
Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, član gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, direktor manifestacije „Tour de Fruška“ Ivan Arpaš i drugi.


„Želimo da Vrdnik i Fruška gora budu mesto razvoja sporta, biciklizma, odgovornog odnosa prema zaštiti životne sredine i uopšte razvoja turizma kao grane koja ima veliki potencijal. Vrdnik je, kada je reč o banjama, treća banja po posećenosti u Srbiji, a ovakve manifestacije doprinose bržem razvoju u budućnosti“, istakao je Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora te manifestacije.


Mirović je zahvalio pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Sremska Mitrovica, lokalne samouprave i svim članovima Odbora koji su dali doprinos i uložili trud u organizovanje manifestacije.

Predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković izjavio je da je ova opština u skladu sa svojim mogućnostima podržala manifestaciju koja pored promocije sporta promoviše i privredu i turizam ne samo Iriga i Fruške gore već cele Vojvodine.