“Sputnjik-MET” blistao u Pirotu

Biciklisti Valjevskog kluba Sputnjik- MET su među najboljim klubovima u Srbiji.


Ovoga puta na državnom MTB prvenstvu u olimpijskoj disciplini HCO koje je u nedelju održano u Pirotu, članovi BK Sputnjik-MET su ponovo zablistali, zasluženo osvojili pregršt titula i medalja i opet u Valjevo doneli dvocifreni broj odličja.
Sa čak 12 vozila, 22 takmičara i još oko 20 navijača, BK Sputnjik- MET je ostavio sjajan utisak.

Kao i na drumskom prvenstvu Srbije održanom prošlog meseca, i ovoga puta titule i medalje osvojene su u svim kategorijama u kojima su nastupili biciklisti Sputnjik-MET.
Pojedinačnim titulama državnih prvaka u planinskom biciklizmu okitili su se čak četiri mlada takmičara: kadet Igor Davidov, mladja kadetkinja Mila Starčević i stariji i mladji poletarac Filip Vukmir i Jovan Starčević. Uz pet ekipnih zlata: juniora, kadetkinja, mladjih kadetkinja, starijih poletaraca i mladjih poletaraca ostvaren je rezultat za pamćenje.


Uspeh su upotpunili osvajači vicešampionskih titula: junior Stefan Davidov, kadetkinja Nikolija Kulinčević i u poletarskim kategorijama Natalija Kulinčević, Lazar Angelovski, Vojin Popović i Djurdja Nedeljković, kao i ekipe BK Sputnjik-MET u konkurenciji mladjih kadeta, starijih i mladjih poletarki.

U konkurenciji kadetkinja i starijih poletaraca, na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se odlični Natalija Vasiljević i Sava Starčević.

Od ostalih takmičara, poletarci: Toma Starčević je bio šesti, Lazar Jelić sedmi a zbog pada je morao da odustane Petar Damnjanović. Najmladja takmičarka na prvenstvu je bila Jovana Jelić koja je bila šesta u svojoj trci, ali je zajedno sa Djurdjom Nedeljković stigla do ekipog srebrnog odličja. Stariji poletarci: Stefan Simović, Marko Ćesarević i Aleksa Nedeljković su zauzeli od šestog do devetog mesta, a ovi plasmani pomogli su osvajanju ekipnog zlata upravo kao i u trci juniora gde je Bogdan Angelovski bio sedmi, ali dobro postignuto vreme je u Valjevo donelo ekipnu juniorsku titulu.

Mlađi kadeti Djordje Pavić i Dimitrije Jezdić su osvajanjem šestog i petnaestog mesta takođe ostvarili dobra vremena i zasluženo osvojili timsku srebrnu medalju.

Sve ove osvojene medalje i na ovom državnom prvenstvu, ostvareni vrhunski rezultati u skoro svim kategorijama, šampionski trijumfi i nove titule sa državnog prvenstva se nižu kao nikada do sada u istoriji valjevskog biciklizma.

Uzlazna linija upornog i odličnog sportsko -pedagoškog rada već sedam-osam godina uzastopno daje impresivne rezultate, sve više je mladih u klubu.
Valjevska publika, na domaćem terenu, imaće priliku da pozdravi najbolje bicikliste već 17. septembra kada se u Babinoj luci vozi MTB trka koja je prošle godine proglašena za najuspešniju manifestaciju.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru i Negro Rusvaj