“Škoda” opet na čelu Tur de Fransa

Kongres UEC, Evropske biciklističke unije, koji je proteklog vikenda održan u Pragu, naravno nije mogao da prođe bez Tur de Fransa i oficijelnog partnera Škode, a promociji novog vozila ćeškog automobilskog giganta u Pragu, prisustvovali su i predsednik Biciklističkog saveza Srbije, profesor Radomir Pavlović i potpredsednik BS Srbije Dušan Gojić.

Profesor Radomir Pavlović, David Lapartient predsednik UCI, Enriko Dela Caza predsednik UEC i Dušan Gojić

Izuzetna je to čast, kaže potpredsednik BS Srbije Dušan Gojić – i veliko zadovoljstvo jer je Škoda, zahvaljujući ogromnoj pomoći prijatelja iz Auto Čačka, već godinama uz srpske bicikliste i našu najveću biciklističku trku, veoma cenjenu na svim meridijanima “Trku kroz Srbiju”.


Škoda, koja je izrasla u pravog automobilskog giganta, koji ruši prodajne rekorde na svim meridijanima, nije samo oficijelno vozilo Tur de Fransa već u neku ruku i zaštitni, prepoznatljivi znak trke svih trka-
ŠKODA AUTO produžava svoju posvećenost Tur de Fransu kao zvaničnom glavnom partneru i partneru vozila i 2023. godine, sada već punih 19 godina..


I ove godine , od 1. jula , kada u španskom Bilbaou startuje prve etapa Tur de Fransa, sve do cilja 23. jula na Jelisejskim poljima u Parizu, Škoda če predvoditi karavan na putešestviju dugom 3.500 kilometara.

Pored škode eniaq IV , potpuno električne u kojoj će biti direktor trke Kristijan Prudom, u karavanu će biti ogromna flota najmodernijih Škoda sa hibridnim, plag-in hibridnom motorima, električnim, sve u skladu sa posvećenošću giganta iz Češke, očuvanju životne sredine i smanjenju emisije štetnih gasova.


ŠKODA je suštinski partner za Tur de Frans, kao i za trke koje organizujemo. Tokom Tur de Fransa, crvena ŠKODA broj 1 je više od običnog automobila, ona je kontrolni toranj, kancelarija i cenjen i pouzdan prijatelj. Oduševljeni smo što ovu saradnju možemo produžiti sa efikasnim, pouzdanim i dinamičnim partnerom – kaže i čuveni direktor najčuvenije trke na svetu Kristijan Prudom.