SASTAV SELEKCIJE SRBIJE ZA SP U INSBRUKU

Veljko Stojnić, Đorđe Đurić, Admir Kolašinac i Jelena Erić, kao jedina dama, voziće za Srbiju na Svetskom prvenstvu u drumskom biciklizmu u Insbruku od 21. septembra do 01. oktobra.
Erićeva, kao najiskusnija, seniorka voziće trku elit, Stojnić će se takmičiti u hronometru i na drumu u konkurenciji mlađih seniora (do 23 godine), dok će juniori Đurić, takođe u obe discipline a kolega Kolašinac izaći će samo na drumsku trku.
Ivan Stević, selektor seniorske reprezentacije i član programske komisije za drum BSS, o spisku, imenima ali i samom SP:
– Ovo su svi vozači koji su zaslužili da dobiju šansu i da se oprobaju. Mislimo da je najbitnije da Veljko ide uzlaznom linijom na hronometru kako bi nastavio sa svojim radom i progresijom. Polažemo nade u njega u toj disciplini i za naredne godine. Zato i želimo da sakupimo potrebno iskustvo na ovako velikim takmičenjima. Što se tiče Erićeve, ona ali i njen tim su izrazili želju da vozi na Svetskom. Naravno da smo i mi srećni zbog toga, zbog afirmacije što više žena u našem sportu. Mi se nadamo da će ona da stavi pečat na ovoj trci, iako ta staza nije baš za nju – realan je Stević.
Juniori Đurić i Kolašinac?
– Ova dva momka pokazala su ozbiljne vožnje na Balkanskom šampionatu i od istih se tek očekuje da pokažu svoje maksimume. A iskustvo sa Svetskog prvenstva je jedan dobar način da im pomognemo u izgradnji karijere.
Rajovića nema na spisku?
– To nije nikakva novina. Rajović nije u igri za svetsko iz više razloga. Osnovni je što je staza preteška za njega, za njegove karakteristike kao vozača. Inače, Dušan je u odličnoj formi što je i dokazao minulog vikenda na trkama, da je na visini zadatka. Posebno što se tiče njegove uže specijalnosti a to su sprintevi. Staza na svetskom u Austriji je sve samo ne sprinterska. Od početka sezone nije bio plan da vozi, što je bio dogovor i sa njim i sa njegovim timom. Nismo bili za to da se forsira bilo kakvo učešće na Prvenstvu jer on nije kalibar vozača koji treba samo da se pojavi na takmičenju. Od njega se očekuje rezultat jer je odličan – zaključio je Stević.
Priznaje Stević da je mišljenje većine i vozača, trenera, čelnika evropskih i svetskih federacija da je staza na Svetskom prvenstvu tiha jeza:
– Definisana je kao jedna od najtežih do sada. Sigurno da je vozačima veliki izazov i da će da doći sva velika svetska imena od Fruma, Nibalija… A ni spektakl za publiku neće da izostane.

       

About The Author

bss

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najnoviji članci

 
MTB SELEKCIJA SRBIJE PUTUJE U TURSKU
Crnogorčeva, Kostićeva i Roman Testitaju stazu u Sakarji Svetsko prvenstvo u MTB u Lencerhajdu je već u arhivi. Nemanja Vajs, selektor reprezentacije Srbije u MTB (planinskom) biciklizmu i član programske komisije već je odabrao vozače za novu trku, Sakarja BB MTB kup u Turskoj. I to njih troje, Jovanu Crnogorac, Ivanu Kostić i Aleksandra Romana.
Rajović 9. u poslednjoj etapi na Trci oko Slovačke
Poslednja klapa je spuštena na 62. Trci oko Slovačke. Tim Adrije iz Slovenije za koji vozi Dušan Rajović solidno je vozio etapnu trku koja je trajala pet dana. Rajović je u generalnom plasmanu zauzeo 97. mesto sa zaostakom od 23 minuta i 30 sekundi i za pobednikom Žilijenom Alafilipom (Kvik Step) – vreme 16:33:08. Drugo
VELJKO STOJNIĆ O ŽELjAMA NA SP U INBRUKU
Među odabranom četvorkom drumaša iz Srbije koja će da vozi na Svetskom drumskom prvenstvu u Insbruku (od 22. do 30. septembra) je i 19-godišnji Somborac Veljko Stojnić. Uz njega tu su i mlađe kolege Đorđe Đurić i Admir Kolašinac, odnosno jedina takmičarska koja će da vozi elit trku Jelena Erić. Stojnić kao mlađi senior na
KRALjEVČANI NASTAVLjAJU TURNEJU PO KINI
Marko Pavlić treći u prvoj etapi Trke oko jezera Pojang Ekipa Metalca iz Kraljeva uz pojačanja Marka Danilovića, Dušana Kalabu, Stefana Stefanovića i internacionalca iz Slovenije Marka Pavlića, nastavlja sa dobrim rezultatima u Kini. Pavlić je na prvoj etapi Trke oko jezera Pojang osvojio treće mesto – vreme 2:43:45. Pobednik prvog dana je Nemac Nikodemus Holer
JOVANA CRNOGORAC NA MTB SVETSKOM PRVENSTVU U ŠVAJCARSKOJ
Sjajno 22. mesto u Lencerhajdu Jovana Crnogorac (26) osvojila je 22. mesto na Svetskom prvenstvu u MTB (planinskom) biciklizmu u švajcarskom Lencerhajdu. Seniorska reprezentativka Srbije i najuspešnija takmičarska u ovoj klasi imala je zaostatak od osam minuta i 18 sekundi za pobednicom Kejt Kurtni iz Amerike – vreme 1:34:55. Srebrno odličje osvojila je iskusna Anika
SVETSKO PRVENSTVO U MTB U LENCERHAJDU
Roman 87. sa tri kruga zaostatka Aleksandar Roman, reprezentazivac Srbije u MTB (planinskom) biciklizmu zauzeo je 87. mesto na Svetskom prvenstvu u Lencerhajdu (Švajcarska). U konkurenciji mlađih seniora (do 23 godine), Roman je imao tri kruga zaostatka za pobednikom trke Alenom Hejterlijem iz Južne Afrike – vreme 1:21:22. Drugo mesto i srebro pripalo je Amerikancu

STATISTIKA BSS

 

Vreme u Beogradu

 
Beograd
25°
clear sky
humidity: 36%
wind: 3m/s S
H 32 • L 29
29°
Fri
23°
Sat
21°
Sun
28°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

Biciklistički Savez Srbije

 

Adresa

Terazije 35,
11000 Beograd, SRBIJA

Plugin created by StressFree Sites