Prvenstvo Srbije u ciklo krosu na Srebrnom jezeru u nedelju 28. januara

Seniori najavljuju spektakl
Zovu ga krajem zimske sezone ali dobro dođe i kao uvertira za presdtojeću – Prvenstvo Srbije u ciklo krosu 2018. koje se treću godinu uzastopno održava na relaciji Srebno jezero – Veliko Gradište. U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i opštine Veliko Gradište u nedelju, 28. janura svi najbolji će na stazu. Od onih najmlađih poletaraca, sve do seniora i mastersa i to na deonici na kojoj dužina jednog kruga iznosi 1800 metara.
Dušan Banović, generalni sekretar Opštine Veliko Gradište u najavi spektakla otkrio je šta će se sve dešavati na Srebrnom jezeru:
– Ima oko stotinak prijavljenih takmičara, stvrano svi oni najbolji iz naše zemlje. Tu su i aktueni šampioni, ali i oni koji će da pokušaju da se domognu trona.
Staza je zahtevnija od prošle godine, ima više blata i vode što će da bude teško i za same takmičare. Sigurno da će da bude dosta uzbuđenja i neizvesnosti pogotovou seniorskoj konkzrenciji. Ipak, do kraja trke sve je otvboreno, pitanje pobednika može da odluči bulvano nijasne. Da li će da bude neka greška, defekt ili neka od preopreka, sve je to sasatvni deo – jasan je Banović.
Posle trke uz već tradicionaono proglašenje najboljih takmičara u svim kategorijama i prigodnih nagrada, u planu je još aktivnosti:
– Biće upriličen svečani ručak, uručenje darova najboljima u 2017. godini ali Skuptšina Biciklističkog saveza Srbije – apostrofirao je Banović, koji se na kraju zahvalio Opštini Veliko Gradište, Sportskom savezu ovog grada, koji svaki put daju nemerljivu podršku i izlaze u susret za sve što je potrebno da bi ova manifestacija opravdale renome.