NOVA SMENA NA VRHU “VUELTA AL TACHIRA”

Kakva etapa! Šesta deonica 57.trke koja se vozi u Venecueli, Vuelte Al Tachire, koja je vožena od Planta Conkafe do Casa del Padre, duga 114,10 kilometara, sa dva brdska cilja prve kategorije, usponom na 2.300 metara nadmorske visine na samom cilju, smatra se ikonom ove trke, pravom “Kraljevskom” deonicom!

https://www.facebook.com/Teamcorratec


Iako naravno, nije specijalista za brdske deonice, naš reprezentativac Dušan Rajović, član Koratek tima iz Italije, uspešno je savladao i ovaj ispit i nastavlja dalje ka cilju u nedelju 23. januara.
Pobednik ove etape, koja je ponovo izmamila na desetine hiljada gledalaca duž staze je Roniel Kampos, Venecuelanac, član ekipe Deportivo. On je ovu paklenu deonicu savladao za 3 časa,28 minuta i 37 sekundi vozeći prosečnom brzinom od 32.82 kilometra na čas! Kampos je ovom pobedom preuzeo i vođstvo u generalnom plasmanu i dvre etape pre kraja ima 40 sekundi prednosti nad Kolumbijcem Didijeom Merchanom.
Naš as Rajović, je stigao na cilj etape 73. a u generalnom plasmanu je 67. Da podsetimo, Kraljevčanin je u prve dve etape zablistao osvojivši jedno drugi i jednom prvo mesto

Sedma etapa se vozi u subotu, a trka koja je startovala 16, januara završava se u nedelju, 23. januara.