NIKOLA JAKOVLJEVIĆ SE UPISAO U ISTORIJU SRPSKOG BICIKLIZMA

Nikola Jakovljević, biciklistički sudija iz Beograda, upisao se u istoriju srpskog biciklizma kao prvi MTB Međunarodni biciklistički sudija iz Srbije.

Nikola je svoju sudijsku karijeru započeo 2007. godine i od tada je uspešno obavljao ulogu sudije do 2010. godine kada je postao Nacionalni sudija. Nedugo zatim, tačnije 2013. godine je na Kipru uspešno položio ispit i stekao zvanje Elit nacionalni sudija, da bi ove, 2018. godine, stekao najviše zvanje u svetu biciklizma i postao Međunarodni sudija.

“Presrećan sam što sam uspeo da pređem i poslednju stepenicu u razvoju svoje sudijske karijere i postanem međunarodni sudija. Nakon izuzetno zahtevnog teorijskog dela ispita koji sam položio prošle godine u Švajcarskoj, ove godine sam se dobro snašao na trci u Španiji koja je predstavljala praktični deo ispita. U tome mi je pomoglo iskustvo koje sam stekao na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, kao i mnogobrojni saveti iskusnijih kolega. Sada se preda mnom nalaze međunarodne trke u kojima ću biti u ulozi Predsednika sudijskog kolegijuma i nadam se da će mi stečeno znanje i dosadašnje iskustvo pomoći da na najbolji način predstavljam našu zemlju na međunarodnim MTB takmičenjima” – istakao je Nikola Jakovljević.

Na kraju, veliku zahvalnost dugujem svojoj porodici i kolegama koji su me podržavali na ovom putu i nadam se da će tako biti i ubuduće – zaključio je Nikola.