Na kongresu u Banjaluci odlučeno

Balkanijada za seniore i mlađe seniore u Srbiji

Srbija će ove godine da bude domaćin Balkanskog šampionata za seniore, seniorke i mlađe seniore, odlučeno je na Kongresu balkanskih zemalja u Banjaluci! Čelnici Biciklističkog saveza Srbije predsednik Branko Banović i generalni sekretar Saša Gajičić, izneli su predlog i želju, a prisutni zvaničnici Federacija usvojili su inicijaticu i dodelili domaćinstvo.
Konkretnije o sastanku govorio je Saša Gajičić:
– Dobili smo organizaciju Balkanskog prvenstva u seniorskoj, i kategoriji mlađih seniora – do 23 godine. Ostalo je da mi kao Biciklistički savez Srbije u najkraćem roku definišemo neki termin koji bi bio prihvatljiv svim balkanskim zemljama – počeo je Gajičić.
Koji bi to bio datum?
– Još uvek je rano o tome. Ali, okvirno bi to bilo u avgustu. To je naš inicijalni predlog, e sada, da li će se pomeriti, ponavljam, ostaje da vidimo i utanačimo sve. Ulazimo u realizaciju toga.
Beograd je domaćin?
– Ne, nismo ni imali u planu. Ali, o tome bi najbolje mogao da kaže predsednik Branko Banović, koji je pregovarao sa gradovima, budućim organizatorima.. Uz neskriveno zadovoljstvo zbog domaćinstva, predsednik Banović je otkrio:
– U igri su Vrnjačka Banja i Kraljevo. To nije tajna, izvesno je. Do kraja ove sedmice dobijamo potvrdu od gradova – istakao je predsednik.
Još nekoliko tačaka je bilo na dnevnom redu, najznačajnija je sigurno izbor novog predsednika Evropske biciklističke federacije, a ono što je zanimljivo je da je jedinu zvaničnu kandidaturu podneo sadašnji v. d. Roko Katanea. Rok za predaju je do 8. februara, a izbor je 8. marta na Kongresu u Istanbulu.
Ipak, da ne bude baš sve tako jednostavno, na sastanku u Banjaluci glas je digao i Aleksandar Gustjanikov, aktuelni potpredsenik Evropske federacije, koji je obelodanio u tom trenutku da se i on kandiduje za mesto prvog čoveka ECF.

       

About The Author

bss

Leave A Comment

Najnoviji članci

 
HALO ŠPANIJA – Jelena Erić u majici Silensa trenira za prve klasike
Start u Belgiji i Holandiji Jelena Erić (22), pokazala je da je bila pravi pik čelnika kluba Silens iz Amerike. Erićeva, najbolja srpska drumašica pokazala je i dokazala da je kadra za velike trke. Vozila je celu turneju u Australiji, nekoliko trka u Španiji, gde joj i baza, sada je čekaju novi, evropski ispiti. –
Dušan Rajović sa Adrijom na Gran priju u Poreču
Dobro 10. mesto na Laguni Dušan Rajović, Srbin kojio već drugu sezonu vozi za slovenačku Adriju Mobil, osvojio je 10. mesto na Gran priju „Laguna-Poreč“. Posle prvog mesta na etapi na Kipru, ovaj 21-godišnji Kraljevčanin zajedno sa klupskim kolegama odlično je vozio i na prvoj od nekoliko trka koje ga očekuju u Hrvatskoj i Sloveniji.
Jovana Crnogorac otputovala na etapnu trku na Kipru
Staro mesto – novi tim Naporni treninzi i pripreme u Izraelu, potom i Beogradu pred start nove sezone, Jovana Crnogorac, stavila je u arhivu. Umesto liste treninga, večeras je na aerodromu „Nikola Tesla” držala raspored prve trke kojom otvara 2018. godinu i to na Kipru.. Plan je da reprezentativka Srbije u MTB prvo doputuje u
Radiša Čubrić sa novim timom u Kolumbiji
Holovesko Citadel na koti 12 Radiša Čubrić, od ove sezone deo tima Holovesko Citadel debitovao je sa timom na „Kolumbija klasiku”. Zvanično, drugom od direktora ovog tima, ali i ovoj kontinentalnoj ekipi, ova trka bila je prva u novoj takmičarskoj godini.. Preneo je Čubrić kako je bilo na turu u Južnoj Americi: – Imao sam
Jovana Crnogorac pomerila drugi deo priprema
JOVANA CRNOGORAC POMERILA DRUGI DEO PRIPREMA Mart rezervisan za Tursku Jovana Crnogorac (26), reprezentativka Srbije u MTB (planinskom) biciklizmu, od ove sezone velika uzdanica izraelskog Bajk Veja, na drugi deo priprema odlazi u martu. Pre toga Jovana je odradila dobar deo treninga u Beogradu, potom i u Izraelu sa novim timom… Kakva je agenda pre
Dušan Kalaba prenosi utiske sa priprema u Španiji
Iz hladnog Igla u tople Kalpe – Dušan Kalaba (22), zajedno sa Veljkom Stojnićem (19) tri nedelje je već u kampu UCI – Svetske biciklističke federacije u Iglu. Dvojica reprezentativaca Srbije prošli su redovne testove i treninge u švajcarskom gradiću blizu Lozane. Pre dva dana, kako je i planirano, dvojica Orlova zajedno sa kolegama iz

STATISTIKA BSS

 

Vreme u Beogradu

 
Beograd
4°
clear sky
humidity: 92%
wind: 8m/s E
H 5 • L 4
6°
Thu
6°
Fri
2°
Sat
-2°
Sun
Weather from OpenWeatherMap

Biciklistički Savez Srbije

 

Adresa

Terazije 35,
11000 Beograd, SRBIJA

Plugin created by StressFree Sites