Na kongresu u Banjaluci odlučeno

Balkanijada za seniore i mlađe seniore u Srbiji

Srbija će ove godine da bude domaćin Balkanskog šampionata za seniore, seniorke i mlađe seniore, odlučeno je na Kongresu balkanskih zemalja u Banjaluci! Čelnici Biciklističkog saveza Srbije predsednik Branko Banović i generalni sekretar Saša Gajičić, izneli su predlog i želju, a prisutni zvaničnici Federacija usvojili su inicijaticu i dodelili domaćinstvo.
Konkretnije o sastanku govorio je Saša Gajičić:
– Dobili smo organizaciju Balkanskog prvenstva u seniorskoj, i kategoriji mlađih seniora – do 23 godine. Ostalo je da mi kao Biciklistički savez Srbije u najkraćem roku definišemo neki termin koji bi bio prihvatljiv svim balkanskim zemljama – počeo je Gajičić.
Koji bi to bio datum?
– Još uvek je rano o tome. Ali, okvirno bi to bilo u avgustu. To je naš inicijalni predlog, e sada, da li će se pomeriti, ponavljam, ostaje da vidimo i utanačimo sve. Ulazimo u realizaciju toga.
Beograd je domaćin?
– Ne, nismo ni imali u planu. Ali, o tome bi najbolje mogao da kaže predsednik Branko Banović, koji je pregovarao sa gradovima, budućim organizatorima.. Uz neskriveno zadovoljstvo zbog domaćinstva, predsednik Banović je otkrio:
– U igri su Vrnjačka Banja i Kraljevo. To nije tajna, izvesno je. Do kraja ove sedmice dobijamo potvrdu od gradova – istakao je predsednik.
Još nekoliko tačaka je bilo na dnevnom redu, najznačajnija je sigurno izbor novog predsednika Evropske biciklističke federacije, a ono što je zanimljivo je da je jedinu zvaničnu kandidaturu podneo sadašnji v. d. Roko Katanea. Rok za predaju je do 8. februara, a izbor je 8. marta na Kongresu u Istanbulu.
Ipak, da ne bude baš sve tako jednostavno, na sastanku u Banjaluci glas je digao i Aleksandar Gustjanikov, aktuelni potpredsenik Evropske federacije, koji je obelodanio u tom trenutku da se i on kandiduje za mesto prvog čoveka ECF.

       

About The Author

bss

Leave A Comment

Najnoviji članci

 
PRVI DAN DRZAVNOG PRVENSTVA U ERDEVIKU
Veljko Stojnic ovekivano najbolji na hronometru Veljko Stojnic (19), imao je najbolje vreme na voznji hronometra prvog dana Drzavnog prvenstva u Erdeviku. Vozac S tima iz Sombora sat je zaustavio na 37:49,22. Ujedno, ovom pobedom, Veljko je proslogodisnji trijumf u juniorkoj kategoriji sada samo pretocio ali u konkurenciji seniora. Drugo vreme imao je Ognjen Ilic,
DRZAVNI SAMPIONAT U KLASI DRUMASA STARTUJE SUTRA U ERDEVIKU VOZNJOM HRONOMETRA
Bespostedna borba za krunu Prvenstvo Srbije startuje danas i to voznjom hronometra u Erdeviku, dok ce u nedelju, 24. juna najbolji vozaci na drum. I ove godine, vec tradicionalno, borba za bodove je na autodromu Beranovac kraj Kraljeva. Organizatori Biciklisticki savez Srbije i BK Sid vec su spremni za taj prvi dan i voznju hronometra. Start je u
SELEKCIJA SRBIJE 25. JUNA PUTUJE NA MEDITERANSKE IGRE U TARAGONI (OD 22. JUNA DO 1. JULA)
Stevic: Selekcija ima veliki motiv Drzavno prvenstvo za vikend 22. i 24. juna, na startu u Beranovcu bice Dusan Rajovic, Veljko Stojnic, Dusan Kalaba i Jelena Eric. I upravo ce ovaj kvartet samo dan kasnije biti u avionu na putu za Taragonu. Mediteranske igre za koje su oni odabrani bice izazov ali i motiv za Orlove,
JELENA ERIC IZ ENGLESKE PRAVAC U SRBIJU
Beranovac- Taragona, zelja je ista dobar rezultat, majica, medalja… Najbolja srpska drumasica, reprezentativka Srbije Jelena Eric, vratila se na kratko u Srbiju, posle sjajne sezone u majici americkog Silensa. Osvojila je Ericeva pre nekoliko dana dva puta prvo mesto u mladjim seniorkama na trci u Velikoj Britaniji. U ukupnom plasmanu, imala je 11. i 21.
U SUSRET PRVENSTVU SRBIJE
Sat otkucava u Erdeviku i Beranovcu Drzavno prvenstvo Srbije zakazano je za 22. jun hronometar i to u Erdeviku, dok ce u nedelju, 24. juna najbolji vozaci na drum. I ove godine, vec tradicionalno, borba za bodove je na autodromu Beranovac kraj Kraljeva. Organizatori Biciklisticki savez Srbije i BK Sid vec su spremni za taj
KUP SRBIJE I UCI XCO C2 TRKA 
Nedelja 1. jul rezervisana za Petrovaradin Kup Srbije – Petrovaradin Fortres MTB Kup i UCI XCO C2 trka vozice se u nedelju, 1. jula na Petrovaradinu. Domacin i organizator je Biciklisticki savez Srbije i BK Novi Sad. Staza je kruzna, krug je duzine 4,2 kilometra, trka se vozi po pravilniku UCI i Kupa Srbije i

STATISTIKA BSS

 

Vreme u Beogradu

 
Beograd
14°
clear sky
humidity: 67%
wind: 4m/s NW
H 15 • L 13
20°
Sun
21°
Mon
22°
Tue
23°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

Biciklistički Savez Srbije

 

Adresa

Terazije 35,
11000 Beograd, SRBIJA

Plugin created by StressFree Sites