MTB SELEKCIJA SRBIJE PUTUJE U TURSKU

Crnogorčeva, Kostićeva i Roman
Testitaju stazu u Sakarji

Svetsko prvenstvo u MTB u Lencerhajdu je već u arhivi. Nemanja Vajs, selektor reprezentacije Srbije u MTB (planinskom) biciklizmu i član programske komisije već je odabrao vozače za novu trku, Sakarja BB MTB kup u Turskoj. I to njih troje, Jovanu Crnogorac, Ivanu Kostić i Aleksandra Romana.
Trka se vozi id 21. do 23. septembra, u klasi je C1. Isti vozači okušaće se i na UCI MTB Maratonu kao uvertiri za Svetsko oprvenstvo 2020. na istom mestu, u Sakarji.
Ekspedicija Srbije putuje danas, a Nemanja Vajs je istakao:
– U subotu na programu Sakarja trke je disciplina HCO dok je dan kasnije maraton HCM. Staza na kojoj će da se vozi maraton biće upravo ona na kojoj će se 2020. voziti najveće planetarno takmičenje. Jovana je u dobroj formi, očekujem rezultat od nje.. Ivana je takođe dobro radila, ali na žalost nije imala trka. Za nju je bitnija ona koja se vozi u Istanbulu 30. septembra a na kojoj će samo ona da vozi. Jovana i Aleksandar se vraćaju u Srbiju. Što se tiče pomenutog Aleksandra Romana, predano je radio posle Svetskog i ide sa, žargonski rečeno, dobrim nogama da se trka sa svetkom elitom. Konkurencija verujem da će da bude jaka, jer i ostalim nacijama je stalo da vide i probaju stazu koja ih ponovo očekuje za sve godine – komenatar je Vajsa.

KUP SRBIJE KRITERIJUM U SUBOTICI

Velika nagrada Jovan Mikić

Kup Srbije za 2018. – kriterijum voziće se u subotu 22. septembra u Subotici. U kalendaru BSS već tradicionalno ova trka je upisana crvenim slovom „Velika nagrada Jovan Mikić-Spartak “ a okupiće sve uzrasne kategorije od 11 godina (mlađi poletarci i poletarke) a poslastica dana biće trka u klasi elit u obe konkurencije.
Krug je sa četiri krivine, u dužini od 1800 metara, najmlađi voze 2 kruga (3,6 kilometara) dok će oni najiskusniji čak 21. Takmičari u Kupu Srbije boduju se po sistemu najboljih troje 5, 3, i 1 bod.
Organizator Biciklistički savez Srbije i Biciklistički klub Spartak, najavljuju veliki odziv i ove godine a osim domaćih vozača koji se bore u Kupu, pravo učešća imaju i inostrani takmičari.

 

       

About The Author

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Najnoviji članci

 
Dušan Silni Rajović drugi!
Naš as zablistao na Trećoj etspi "Tour of Istanbul"
Dušan Rajović peti!
Vožena je 2. etapa " Tour of Istanbul"
UCI nastavlja sa podrškom BSS
U sedište srpskog biciklizma stiglo šest "scott" bicikala
Startovao „Tour of Istanbul“
Apokaliptičnu 1. etapu trke Oko Instanbula prouzrokovalo veliko nevreme
Startovala „Tour de Fruška“
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović označio je početak velike biciklističke trke „Drumski izazov-Popov čot“
Srbija na „Tour of Istanbul“
Trka UCI kategorije 2.2 vozi se od 28. septembra do 1. oktobra 2023.
Kup Srbije ‘Valjevo u srcu“
Sjajna staza za planinski biciklizam u Babinoj luki
„Tour de Fruška“ u punom sjaju
Sportsko-rekreativna manifestacija održaće se u Vrdniku 23.i 24.septembra.

Najnoviji članci